Háfra rutinja és jelenléte aranyat érhet a váci kéziseknek

Az előző idényben bronzérmes Mosonmagyaróvár 31-26-ra kikapott a Vác otthonában a női kézilabda NB I legutóbbi játéknapján. Bár a német HB Ludwigsburg csapatától igazolt Háfra Noémi csak a kispadról biztatta a társait, a magyar válogatott átlövő rutinja még sokat érhet a bajnoki versenyfutás során, legalábbis a váci szurkolók egy része így gondolta.

2024. 10. 10. 6:09
Vác-Mosonmagyaróvár női kézilabda
Fotó: Ladóczki Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa-liga-selejtező első fordulójának szombati visszavágójára készülő hazaiaknál a kedden igazolt Háfra Noémi tagja volt a keretnek, de nem lépett pályára. Csíkos Luca tíz gólt lőtt, Bukovszky Anna 19 védéssel zárt. A váci szurkolók nagyon örültek a győzelemnek, és néhányuk esélylatolgatásba is bocsátkozott. Persze a magyar válogatott Háfra Noémi is szóba került.

A rutin sokat segíthet

Az egyik VIP-szektorban ülő férfi elmondása szerint idén nagyon összeállt a Váci NKSE, ahol a fiatalok és a rutinosabb játékosok kiváló elegyet alkotnak.
– Mosonmagyaróvárral mindig ki-ki meccset játszunk, a cserejátékosoknak is sokat jelentett ez a siker. A tízgólos Csíkos Luca mellett a kapus Bukovszky Anna kiváló teljesítményt nyújtott – mondta el a férfi, aki körül egy szőke hajú kislány és egy ránézésre öt-hat éves kisfiú sertepertélt.
– Mivel több fiatal játékosunk van, ezért jól jöhet egy olyan játékos érkezése, mint Háfra Noémi. Komoly játékerőt képviselő csapatoknál fordult meg, sok mindent tapasztalt, ez a rutin sokat érhet – nyilatkozta a kétgyerekes apuka, akinek párja a váciak egyik gyógymasszőrje. A férfi szerint az ötödik helyet elcsíphetik majd a bajnokságban, legalábbis szeretnének ebben reménykedni.

Mintha már a csapat része lenne

A B-középhez tartozó szurkolói csoport néhány tagja épp a sálakat, a zászlókat, és a dobokat pakolta össze a mérkőzés után, amikor megkérdeztük őket a mérkőzésről és Háfra Noémiról.
– Az idei legjobb teljesítményünk volt. Nagyot küzdöttek, és mi is egyre inkább szenvedélyesen buzdítottuk őket a lelátón – mondta el egy fehér pulóveres hölgy, aki hozzátette, hogy Vácott nincs olyan hogy első és második sor.
– Mi is örömmel nézzük, ahogy a poszttárs örül a pályán lévő csapattárs góljának vagy jó megmozdulásának. Amikor azt énekeltük, hogy „A váci lányoké a győzelem”, akkor Juhász Gréta legelöl ülve tapsolt és velünk együtt mondta a szöveget – árulta el a szurkoló hölgy. A mellette álló két férfi szerint a mérkőzés legjobbja Csíkos Luca volt, de mellette Afentaler Sára is kiváló meccset tudhat magáénak. A felsorolásból természetesen nem maradhatott ki a kapus Bukovszky Anna.
– Ami számomra nagyon pozitívum a mai győzelemmel kapcsolatban, hogy nem voltak hullámvölgyei a csapatnak – mondta el az egyik férfi szurkoló.
– Rettentően örülünk, hogy Háfra Noémi hozzánk igazolt, és mi nagyon bízunk benne. Ahogy a kispadon láttuk biztatni a többieket, mintha már ő is egyből a csapat része lenne – mondta el a fehér pulóveres hölgy.
– Ha megnézzük az elmúlt évek váci csapatait, mindig az volt a gyakorlat, hogy a fiatal játékosoknak a rutinosabbak segítenek, és kerül összhangba a csapat. Mi azt reméljük, hogy Noémi játéka és jelenléte mindenkinek a hasznára válik majd. Ez egy kölcsönös win-win helyzet lesz – tette hozzá az egyik baseballsapkás férfi.

Maga Háfra Noémi egyelőre elzárkózik a nyilatkozattól, ami valahol érthető. Az már kevésbé, hogy a váci vezetők közül sem hajlandó kommentálni senki sem a korábbi válogatott játékos érkezését.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.