Ismét Suárez döntött, bajnok az Atlético Madrid!

Hátrányból fordítva nyert Valladolidban, története tizenegyedik spanyol bajnoki címét szerezte az Atlético Madrid. Ahogy az előző fordulóban, Ismét Luis Suárez volt a hős.

Magyar Nemzet
2021. 05. 22. 20:05
Bajnok az Atlético
Forrás: Twitter/goal.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden adott volt az utolsó fordulóbeli drámára a La Ligában: az Atlético Madridnak nyernie kellett a kiesés ellen harcoló Real Valladolid otthonában, a pontvesztése viszont megnyitotta volna a lehetőséget az előzésre a Real Madridnak, amelynek viszont csak a Villarreal elleni győzelem adhatott esélyt arra, hogy bajnok legyen.

A dráma Valladolidban kezdődött: a 18. percben nagyszerű kontrát vezettek a lila-fehérek, amelynek végén a saját térfeléről induló Óscar Plano az Atlético kapujába lőtt. Megkapta tehát a nagy lehetőséget a Real Madrid, de ahelyett, hogy élre ugrottak volna a virtuális tabellán, Yeremi Pino góljával a Királyi Gárda is hátrányba került.

A szünetben tehát az Atlético hátrányban volt, de mégis közelebb érezhette magát a bajnoki címhez, mint a meccs kezdetekor. Diego Simeone csapata azonban természetesen nem akarta, hogy a Villarrealon múljon a trófea sorsa, a második félidőben Ángel Correa egyenlített. Ezzel nagy bajba került a Valladolid, amelynek csak a győzelem jelenthetett bennmaradási reményt. Majdnem párhuzamosan esett az egyenlítés a Real Madrid otthonában is, de hiába talált a kapuba, lesről tette mindezt.

A 67. percben pedig igazán saját kezébe vette sorsát az Atlético: Luis Suárez vezethette egy az egyben a hazai kapura a labdát, és ezt a helyzetét a korábbiakkal ellentétben már nem hibázta el az uruguayi támadó. Ahogy az előző fordulóban, ismét Suárez gólja jelentette tehát a fordítást és a győzelmet a Matracosok számára.

És hogy milyen fontos volt Suárez találata? A Real a 87. perc után két gólt is lőtt, és annak ellenére, hogy több mint egy órán át hátrányban játszott, megnyerte a maga meccsét. Bajnoki címvédést azonban ez már nem ért, a Real Madrid újabb szoros versenyt vesztett el az utolsó napon, míg az Atlético tizenegyedszer lett spanyol bajnok. Tízszer az utolsó forduló döntött a Matracosok javára.

Bár holnap még két meccset rendeznek a bajnokságban, már minden érdemi kérdésre megkaptuk a választ. Bajnok az Atlético, ezüstérmes a Real Madrid, a Barcelona megszerezte a bronzérmet, a dobogósokon kívül a Sevilla indulhat a Bajnokok Ligájában. Az Európa-liga-indulás jogát a Real Sociedad és a Real Betis vívta ki, a Villarreallal debütálhat a Konferencia-liga. (Hacsak a Sárga Tengeralattjáró meg nem nyeri a szerdai, Manchester United elleni El-finálét.) Kiesett az Huesca, a Valladolid és az Eibar.

La Liga, 38. forduló

Real Valladolid–Atlético Madrid 1-2

Real Madrid–Villarreal 2-1

Eibar–Barcelona 0-1

Osasuna–Real Sociedad 0-1

Celta Vigo–Real Betis 2-3

Elche–Athletic Bilbao 2-0

Huesca–Valencia 0-0

Tabella

1. Atlético 86 pont

2. Real Madrid 84

3. Barcelona 79

4. Sevilla 74/37 meccs

5. Real Sociedad 62

6. Real Betis 61

7. Villarreal 58

8. Celta Vigo 53

9. Athletic Bilbao 46

10. Granada 45/37

11. Osasuna 44

12. Cádiz 44

13. Valencia 43

14. Levante 41

15. Alavés 38/37

16. Getafe 37/37

17. Elche 36

18. Huesca 34

19. Real Valladolid 31

20. Eibar 30

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.