Az MTK az utolsó húsz percben megroppantotta a Bp. Honvédot

A labdarúgó NB I 2. fordulójában az MTK a Bp. Honvédot fogadta, és remek mérkőzésen győzte le 3-1-re. A kispestiek a második félidő derekáig egyenrangú ellenfelek voltak, de kihagyták a helyzeteiket, majd elfáradtak a nagy iramtól, és ekkor a hazai együttes magabiztosan kerekedett föléjük.

2020. 08. 21. 21:02
null
MTK Honvéd Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTK csendesen készült, de az elmúlt egy hét mozgalmasan telt el a Bp. Honvéd háza táján: előbb a barbadosi válogatott támadó, Thierry Gale, ezt követően a korábban a Debrecenben, majd az olasz Palermónál és a ciprusi APOEL-nél, legutóbb pedig az angol Hull Citynél szereplő csatár, Balogh Norbert, aztán a moldovai válogatott védő, Artur Craciun érkezését jelentették be a piros-feketék. Bódog Tamás, akinek a Puskás Akadémia elleni meccs elhalasztása miatt egy hetet kellett várnia a bemutatkozásra a kispesti kispadon, az új szerzemények közül csak Gale-re számított, de rá is csak bevetésre váró csereként.

Az MTK egy Ferencváros elleni 1-1-gyel a háta mögött érkezett el az NB I 2. fordulójához. A csapat remekül futballozott a bajnoki címvédő ellen, ám Michael Boris vezetőedző a klub honlapján azt fejtegette, a Honvéd ellen még jobban kell játszaniuk a labdarúgóinak. Erre a szándék meg is volt, a hazai együttes lendületesen kezdett, aminek meglett az eredménye: a 16. percben egy balról érkező labdát Batik nem ért el, a berobbanó Gera pedig Baráthot megelőzve lőtt hat méterről estében a jobb alsó sarokba – 1-0.

Élvezetes, jó volt a mérkőzés, és csak Pillók játékvezetőn múlt, hogy nem nőtt a hazai előny, ugyanis nem ítélt tizenegyest Ramos buktatásáért. És miközben az MTK játékosai bosszankodtak, a Bp. Honvéd a 26. percben kiegyenlített: egy gyorsan elvégzett szabadrúgással Gazdag meglépett a védőktől, és higgadtan helyezett a jobb alsó sarokba – 1-1.

Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a kispestinél Tujvel előbb Cseke 17 méteres lövését, majd Herrera közeli fejesét védte nagy bravúrral, a másik oldalon pedig Ugrai tévesztette el csupán centikkel a jobb alsó sarkot. Akadt dolga bőven a játékvezetőnek is, a heves küzdelembe sűrűn becsúsztak a szabálytalanságok. A fordulás után az iram nem csökkent, a helyzetek száma viszont igen, a játékosok ekkor jóval pontatlanabbul futballoztak. A 63. percben megtört jég, de Gazdag és Zsótér elügyetlenkedték a lehetőséget, amit két perc múlva különösen bánhattak. Hazai szögletet követően Herrera fejese elakadt Gazdagban, az MTK balhátvédje eszmélt gyorsabban, és a földön ülve a hálóba rúgta a labdát – 2-1.

A Bp. Honvéd erejét szemlátomást felőrölte az eddigi nagy iram, az MTK fiataljai egyre többször átrobogtak a vendégek középpályáján és védelmén. A 77. percben ismét egy szöglet után volt eredményes a házigazda, Katona lőtt roppant pontosan, és a labda a jobb kapufáról perdült a hálóba, 3-1. Lényegében ez kegyelemdöfés volt a kispestieknek, akik már minden meggyőződés nélkül futballoztak az utolsó percekben. Az MTK összességében megint nagyszerű teljesítményt nyújtott, és megérdemelten szerezte meg a három pontot.

 

NB I, 2. forduló

Péntek

Mezőkövesd–Zalaegerszeg 1-1 (0-1), Mezőkövesd, 2018 néző, jv.: Solymosi. Gólszerző: Jurina (62.), illetve Vass P. (37.)

MTK–Bp. Honvéd 3-1 (1-1), Új Hidegkuti Stadion, 3199 néző, jv.: Pillók. Gólszerző: Gera (16.), Herrera (65.), illetve Gazdag (26.)

Szombat

Ferencváros–Diósgyőr elhalasztva

Kisvárda–Puskás Akadémia szeptember 4-én 20.00 órára halasztva.

Mol Fehérvár–Paks 21.00

Vasárnap

Újpest–Budafok 17.45

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.