Dárdai kezdett a Gulácsiék ellen elbukott bajnokin

Továbbra is ott liheg a listavezető Bayern München nyakában az RB Leipzig, amely 3-0-ra verte a Dárdai Pál irányította Herthát a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában.

Magyar Nemzet
2021. 02. 21. 17:38
Dárdai Márton
Amadou Haidara (L) in action against Hertha's Marton Dardai (R) during the German Bundesliga soccer match between Hertha BSC Fotó: EPA/FILIP SINGER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

kinevezésekor jól tudta, milyen nehéz feladat vár rá, hiszen a Herthára neves ellenfelek sora várt. Ennek részeként összecsapott többek közt a Bayern Münchennel és a Frankfurttal, vasárnap délután pedig az RB Leipzig volt a vendége.

A magyar szakembernek ráadásul nemcsak a sorsolás okozhatott fejtörést, hanem a sérülések is, ezért végül Dárdai középső fiát, Mártont is a Hertha kezdőcsapatába nevezte. A 19 éves középső védő pályafutása során első alkalommal kezdett. A másik oldalon és is végigjátszotta a mérkőzést.

Amadou Haidara (balra) és Dárdai Márton párharca
Fotó: EPA/FILIP SINGER

Ahogy az várható volt, a házigazdának nem termett sok babér a találkozón. A Liverpool elleni, keddi vereség két bűnbakja, Marcel Sabitzer és Nordi Mukiele is góllal próbálta kiengesztelni mesterét, Julian Nagelsmannt: előbbi találata igazán emlékezetesre sikerült, az osztrák középpályás 35 méterről vette be a hazaiak kapuját. A hajrában Willi Orbán is betalált, szögletet követően bólintott a kapuba, így a bikák magabiztosan hozták el Berlinből a három pontot.

Marcel Sabitzer bombagólja:

 

A Lipcse így két pontra felzárkózott az éllovas Bayern München mögé, amely szombaton a Frankfurt otthonában hasalt el. Eközben a tizenötödik helyezett Hertha más kihívással, a kiesés ellen küzd, s Dárdai Pál második regnálása alatt tovább kell várnia első sikerére.

Hertha BSC–RB Leipzig 0-3 (0-1)

gólszerzők: Sabitzer (28.), Mukiele (71.), Orbán (84.)

BUNDESLIGA, 22. FORDULÓ:

TSG 1899 Hoffenheim–Werder Bremen 18.00

Schalke 04–Borussia Dortmund 0-4 (0-2)

Eintracht Frankfurt–Bayern München 2-1 (2-0)

SC Freiburg–Union Berlin 0-1 (0-0)

1. FC Köln–VfB Stuttgart 0-1 (0-0)

Borussia Mönchengladbach–FSV Mainz 05 1-2 (1-1)

Arminia Bielefeld–VfL Wolfsburg 0-3 (0-1)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.