Evakuálják bokszolóinkat Londonból

Ma délután ülésezik az ökölvívók európai olimpiai selejtező tornájának szervező bizottsága – borítékolható, hogy berekesztik a viadalt –, de ettől függetlenül a MÖSZ azonnali hatállyal hazahozza Londonból a már kiesett versenyzőinket és edzőiket.

Ch. Gáll András
2020. 03. 16. 13:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már eddig is sokan értetlenül álltak az előtt, hogy az ökölvívók megrendezték az afrikai és az ázsiai kontinens olimpiai selejtezőjét, és szombat óta úgy zajlik Londonban az európai földrész olimpiai kvalifikációs tornája, mintha a koronavírus-járványról nem is hallottak volna a nehéz kesztyűk világában.

Hétfőn végre lépett a tornát a felfüggesztett szakági világszövetség kizárása után rendező úgynevezett Task Force, azaz munkacsoport, amelyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság állított fel. Londoni idő szerint délután kettőre (Magyarországon 15.00 órára) rendkívüli ülést hívtak össze, amelynek logikusan gondolkozva nem lehet más célja, mint a torna azonnali berekesztése. (A NOB és a versenyzők részéről vélhetően óriási volt a nyomás.)

A magyar szövetség azonban – nagyon helyesen nem várva meg a szervezők döntését – hétfő délben azonnali hatállyal intézkedett a már kiesett versenyzőink (Tarnóczy Tamara, Oláh Eszter, Szűcs Szabina, Tallósi Péter és Hámori Ádám) és edzőik evakuálásáról. Úgy tudjuk, megpróbálják átíratni a repülőjegyeket, de ha ez lehetetlen, akkor kiküldenek egy buszt, és azzal hozzák haza honfitársainkat.

Meglehet azonban, mire a hétfő délutáni szervező bizottsági ülés véget ér, már mindenkinek haza kell jönnie Londonból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.