Cserejátékosai menekítették győzelembe a Zalaegerszeget

A labdarúgó NB I 31. fordulójának a nyitánya remekül, két bombagóllal kezdődött, és jó mérkőzést hozott a Puskás Akadémia és a Zalaegerszeg találkozója. A második félidőben a Felcsúton nevelkedett Tajti Mátyás góljával vezetést szerzett a ZTE, majd Futács Márkó duplázott, és a vendégek nagy lépést tettek a bennmaradás felé.

Magyar Nemzet
2021. 04. 24. 16:39
PAFC_ZTE
Felcsút 20210424 labdarúgás NBI NB1 Puskás Akadémia PAFC ZTE Zalaegerszeg foto Micheller Szilvia Nemzeti Sport Fotó: Micheller Szilvia Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Futács Márkó nem kezdett, és aligha hitte, hogy ő lesz a mérkőzés hőse. A 31. forduló első meccse tényleg parádésan indult, a 13. percben már 1-1 állt az eredményjelzőn, ráadásul pompás találatoknak köszönhetően. Ez is jelezte, egyik csapatnak sem volt miért alkudoznia a sorssal: a Puskás Akadémián a második hely, a Zalaegerszegnek a kiesés elkerülése érdekében volt égető szüksége a három pontra, és érződött az első pillanattól fogva. A 10. percben Komáromi cselezett egyet, megtolta a labdát középen, majd 22 méterről, ballal hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba – 1-0. Ám mindössze három percig örülhettek a felcsútiak, mert akkor Zimonyi egy csel után balról remekül adott a középen érkező Favorov elé, aki a tizenhatos vonalától, középről, ballal egyből a bal felső sarokba továbbította a labdát – 1-1.

A két gyors bombagól

A Zalaegerszeg roppant erőteljesen futballozott, egyáltalán nem érződött, hogy a Puskás Akadémia áll jóval előrébb a tabellán és játszik hazai pályán. A vendégek minden megszerzett labdával azonnal támadásba lendültek, minden akaratukkal gólra törtek, akadt is hatalmas helyzetük, a házigazda pedig a precíz védekezés mellett kontrákkal próbálkozott. Ez az első félidő utolsó pillanatában majdnem be is jött neki, de Kiss Tamás jó ütemű passza után 14 méterről a bal kapufát találta el.

A második félidőre sem változott a kép, folyamatosan hullámzott a játék, a futballisták rengeteget futottak, és az is kérdés volt, hogy melyik csapat fárad el hamarabb. A percek múlásával az látszott, ez egyszerre történik meg, mert a játékrész felétől csökkent az iram, egyre több pontatlanság csúszott be mindkét együttesnél a passzokba. A 75. percben aztán két egerszegi cserejátékos összehozta a vezető gólt a vendégeknek. Az éppen hogy beállt Futács Márkó a jobb oldalról, egy csel után laposan adott az érkező Tajti elé, ő pedig egyből a kapu jobb oldalába lőtt 13 méterről – 1-2.

 

Érdekesség, hogy Tajti Mátyás felcsúti nevelésű futballista, a Puskás Akadémiától ment először Barcelonába, majd több hazai is külföldi klubot megjárva között ki Zalaegerszegen. A 88. percben Tajti visszaadta a kölcsönt, mert jó labdával szöktette Futácsot, aki estében, a kifutó Tóth kapus mellett a kapu bal oldalába gurított – 1-3. A hosszabbításban Futács közelről is betalált, Tajti ebben a gólban is benne volt – 1-4.

A ZTE ezzel a győzelemmel nagy lépést tett a bennmaradás felé, a Puskás Akadémia pedig vasárnap szurkolhat a Ferencvárosnak, mert ha a Fehérvár nyer a bajnok ellen, akkor két pontra olvad a felcsútiak előnye a második helyen.

NB I, 31. forduló

Szombat

Puskás Akadémia–Zalaegerszeg 1-4 (1-1), Felcsút, Pancho Aréna, jv.: Solymosi. Gólszerző: Komáromi (10.), illetve Favorov (13.), Tajti (75.), Futács (88., 93.)

Kisvárda–Diósgyőr 17.00

Újpest–MTK 19.30.

 

Vasárnap

Budafok–Paks 14.30

Mol Fehérvár–Ferencváros 17.

Bp. Honvéd–Mezőkövesd 19.30

Az M4 Sport+ mindegyik mérkőzést élőben közvetíti

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.