Gulácsi Péter visszatért Lipcsébe, nem utazik a válogatottal

Kihagyja a magyar labdarúgó-válogatott első számú kapusa, Gulácsi Péter a soron következő, San Marino és Andorra elleni idegenbeli világbajnoki selejtezőket. Az RB Leipzig játékosa ma már vissza is utazott Németországba.

Magyar Nemzet
2021. 03. 26. 20:36
Gulcsi Pter
Baku, 2019. június 7. Gulácsi Péter kapus (k) az azeri csapat elleni június 8-i Európa-bajnoki selejtezõmérkõzésre készülõ magyar labdarúgó-válogatott edzésén a találkozónak otthont adó bakui stadionban 2019. június 7-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Labdarúgó-szövetség a hivatalos Twitter-oldalán tette közzé a hírt, miszerint visszatért német klubjához. A rövid közleményből kiderült, az MLSZ és az RB Leipzig előzetes megállapodása értelmében Gulácsi eleve úgy tért haza a vb-selejtezőkre, hogy a Lengyelország elleni mérkőzés után Németország felé veszi az irányt. Mint ismert, a koronavírus-járványra való tekintettel a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) rendkívüli szabályt vezetett be, amely alapján a klubok továbbra sem kötelezhetők arra, hogy elengedjék játékosaikat a válogatottak mérkőzéseire.

A magyar nemzeti csapat csütörtökön 3-3-as döntetlent játszott Budapesten Lengyelország ellen a vb-selejtező első fordulójában. Az együttes holnap 11 órakor tartja az utolsó itthoni edzését Telkiben, amelyen Gulácsi már értelemszerűen nem vesz részt, majd útnak indul San Marinóba, ahol vasárnap lép pályára a vb-selejtező második fordulójában. Onnan majd Andorrába utazik válogatottja, ahol szerdán játszik.

Gulácsi helyét vélhetően a Ferencváros kapusa, veszi át, aki eddig 12-szer védte a válogatott kapuját, legutóbb tavaly novemberben a Szerbia és Törökország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéseken, amelyekről az RB Leipzig hasonló módon visszarendelte játékosát a válogatottól. Dibusz ezeken a meccseken remekül helyettesítette Gulácsit, de annyit most mindenképpen el lehet mondani, hogy remélhetőleg San Marino és Andorra ellen nem a magyar kapus lesz a főszereplő, akárki védjen is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.