Kuttor vezényelt: Kicsi a rakás, a Mezőkövesd nagyobbat kíván!

Először gól-, majd emberhátrányba került a Mezőkövesd a Fehérvár ellen a labdarúgó NB I 31. fordulójában, a hosszabbításban szerzett góllal mégis nyert 2-1-re. Az egész csapat – a stábbal, Kuttor Attilával azt élen – egy rakásban ünnepelte a katartikus győzelmet.

Forrás: M4sport.hu2020. 06. 20. 20:04
null
Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Futács Márkó meghálálta a bizalmat. A Fehérvár csatára a Debrecen ellen csereként beállva szerzett győztes gólt, s ennek jutalmaként Mezőkövesden csere volt, majd a a 29. percben megszerezte a vezetést Kuttor Attila együttese ellen.

A Mezőkövesd gyorsan, öt percen belül válaszolt, Besirovic egyenlített (1-1)

Azt gondolhattuk, a mérkőzés kulcsmomentuma a 41. percben jött le, amikor a játékvezető Andrij Neszterovot a hazaiaktól a második sárgával kiállította.

Érdekes módon a második félidőben a Vidi emberelőnyben nem tudott döntő fölénybe kerülni. Sőt úgy tűnt, inkább örülhet a döntetlennek. Ám még hátra volt a csattanó. A 93. percben újabb tűzijáték volt Kovácsik Ádám kapuja előtt, de ezt már nem úszta meg a Fehérvárt. Mihajlo Meszhi fordulásból, közelről berúgta a győztes találatot.

Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

Hihetetlen ünneplés vette kezdetét. A mezőkövesdiek kicsi a rakás, nagyobbat kíván!-t játszottak, a kispadról is berohant mindenki Kuttor Attila vezetőedzővel az élen.

Kuttor: Csodálatos csapatom van

Kuttor Attila meghatottan nyilatkozott a mérkőzés után: „Kiesett a gól utáni egy perc. A gólörömnek semmi köze a bronzéremhez, egyszerűen csak annyit tudok mondani, hogy csodálatos csapatom van. Kevés olyan csapatban futballoztam, amely így kezelte volna a rá nehezedő nyomást.”

A Mezőkövesd csak átmenetileg került lépéselőnybe került a harmadik helyért folyó versenyben a Puskás Akadémiával szemben, hiszen két órával később a felcsútiak viszonylag simán, 3-1-re legyőzték a Paksot, így a két csapatnak egyaránt 50 pontja van.

NB I, 31. forduló:

Mezőkövesd–MOL Fehérvár FC 2-1 (1-1)

Mezőkövesd, v.: Karakó

Gólszerzők: Besirovic (35.), Meszhi (93.), illetve Futács (29.)

Kiállítva: Nesterov (41.)

Puskás Akadémia FC–Paksi FC 3-1 (2-0)

Felcsút, Pancho Aréna, v.: Berke

Gólszerzők: Vanecek (4., 89.), Knezevic (43.), illetve Sajbán (55.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.