Megtette a hatását Rebrov beszéde, bajnok a Fradi

Bajnok a Fradi. Az erőtlen Újpest nem tudta megnehezíteni a Ferencváros dolgát: a zöld-fehérek 3-0-ra megnyerték a derbit az NB I 30. fordulójában, és ezzel bebiztosították a 32. aranyérmüket az élvonalban.

2021. 04. 20. 21:50
null
Megvan a triplázás. Rebrov a csapatával nagy elődökhöz csatlakozik Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros zsinórban harmadszor kísérelte meg a bajnoki cím bebiztosítását, miután szombaton a Kisvárda elleni 0-0-s döntetlennel másodszor is elszalasztotta az esélyét erre. Érezhető volt a feszültség az elmúlt időszak botlásai miatt Szergej Rebrov csapatánál, az ukrán edző dörgedelmesen kijelentette, hogy ideje elbeszélgetnie a játékosaival, azok meg szánták-bánták a teljesítményüket, és a derbire javuló formát ígértek.

Tokmac és a Fradi ezúttal nem csak az Újpest legyőzésének örülhetett Fotó: Mirkó István

A Fradi a Bogdán – Lovrencsics, Blažič, Mmaee, Ćivić – Sigér, Laïdouni – Zubkov, Uzuni, Tokmac – Boli tizenegyet küldte pályára, míg az Újpest a Banai – Risztevszki, Kastrati, Kutrumbisz – Pauljevics, Onovo, Mitrovics, Croizet, Antonov – Junior Tallo, Beridze csapattal állt fel.

Nem rontott rá egyből ellenfelére a Ferencváros, de a tizedik perc környékén rövid időn belül három gólt is szerezhetett volna. Előbb Sigér ugratta ki az újpesti védők közül Bolit, aki a kivetődő kapusba lőtt. Aztán az elefántcsontparti csatár Ćivić beadása után fejelt közelről, Banai nagy bravúrral védett, a kipattanót pedig Uzuni már lesről lőtte a kapuba. Ami késett nem múlt, a 12. percben Zubkov bal oldali beadása után már szabályos gólt szerzett Uzuni, akiről középen lemaradt Risztevszki. Mindez három percen belül történt.

A hazaiak talán megnyugodtak az előny birtokában, és nem erőltették tovább a támadásokat, ennek ellenére meg tudták duplázni az előnyüket, amelyet legfőképpen az Újpestnek köszönhettek. A 29. percben Lovrencsics pocsékul tette középre a labdát, amelyet azonban Kutrumbisz levett Tokmacnak, aki szívesen vette az ajándékot és okosan kilőtte a jobb alsót.

Háromgólos előnye is lehetett volna a Fradinak a félidőre, ám a 45. percben Zubkov labdaszerzése után Boli a felső lécet találta el tizenkét méterről. Rebrov beszéde láthatóan megtette a hatását, koncentráltabbak voltak a zöld-fehérek, mint az elmúlt meccseken, az Újpest viszont semmit sem tudott átmenteni a derbire az utóbbi időben megcsillantott jó formájából.

A második félidő legforróbb pillanata az volt, amikor az 53. percben Ćivić és Tallo egymásnak estek, amiből össznépi lökdösődés alakult ki. Az üresen kongó stadionban, látva az Újpest erőtlenségét az egyenlítéshez, a kakaskodás pont olyan indokolatlan volt, mint amikor valaki úgy akar csilis babot főzni, hogy csak csilije van hozzá.

A 76. percben végleg eldőlt a mérkőzés – egyúttal a Fradi bajnoki címe is. Egy szöglet után az újpesti kapus, Banai nagy erővel elütötte Mmaee-t, amiért járt a büntető. Uzuni állt a labda mögé, s nem hibázott. Az Újpest immáron 594 perce gólképtelen a Ferencváros ellen, amely a harmadik nekifutásra bebiztosította a 32. bajnoki címét, hiszen három fordulóval a vége előtt legalább 11 pontos előnye marad az élen.

NB I, 30. forduló

Ferencváros–Újpest 3-0, gólszerzők: Uzuni (12.), Tokmac (29.), Uzuni (76. – tizenegyesből)

ZTE–Budafok 5-0, gólszerzők: Koszta (36. – tizenegyesből, 37.), Szánthó (57.), Favorov (66.), Futács (89.)

Szerdai mérkőzések:

MTK–Kisvárda 15.15

Diósgyőr–Puskás Akadémia 17.30

Mezőkövesd–Fehérvár 20.00

Paks–Honvéd 20.15

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.