Menetelnek az oroszok

A több világklasszissal – Ovecskin, Malkin, Panarin, Kuznyecov, Mozjakin, Sipacsov – felálló orosz válogatott a mezőnyben egyedüliként százszázalékosan zárta a jégkorong vb a csoportkörét.

Magyar Nemzet
2019. 05. 23. 10:18
Dodonvi, Jevgenyij; Kucserov, Nyikita; Szergacsjov, Mihail
Pozsony, 2019. mjus 20. Az orosz Jevgenyij Dodonvi, Nyikita Kucserov s Mihail Szergacsjov (b-j) a szlovkiai jgkorong-vilgbajnoksg B csoportjban jtszott Oroszorszg-Svjc mrkzsen Pozsonyban 2019. mjus 19-n. Az orosz vlogatott 3-0-ra gyztt. MTI/EPA-KEYSTONE/Melanie Duchene Fotó: Melanie Duchene Forrás: MTI/EPA-KEYSTONE/Melanie Duchene
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véget ért a Szlovákiában zajló jégkorong-világbajnokság kimerítően hosszú első része, a hétfordulós csoportkör, mától az eddigiekhez képest villanásnyi idő, csupán négy nap alatt lezajlik az egyenesen kieséses szakasz. Meglepetés eddig csak a mezőny hátsó fertályában akadt, s ez bennünket is érint. Még hétfőn vívott egymással élet-halál meccset Nagy-Britannia és Franciaország, illetve Olaszország és Ausztria, s borult a papírforma, a britek és az olaszok nyertek, tehát a franciák és az osztrákok estek ki. Ezzel el is dőlt, hogy a divízió I/A-ban jövőre a következő hat csapat szerepel: Franciaország, Ausztria, Szlovénia, Koreai Köztársaság, Magyarország és Románia.

Az eddig látottak alapján a több világklasszissal – Ovecskin, Malkin, Panarin, Kuznyecov, Mozjakin, Sipacsov – felálló oroszok a legmeggyőzőbbek, egyedül a mezőnyben százszázalékosan zárták a csoportkört. Ám régi tanulság, a negyeddöntőkkel szinte új torna kezdődik, bármi megtörténhet.

Csoportkör, végeredmény, A csoport: 1. Kanada 18 pont, 2. Finnország 16, 3. Németország 15, 4. Egyesült Államok 14, 5. Szlovákia 11, 6. Dánia 6, 7. Nagy-Britannia 2, 8. Franciaország 2. B csoport: 1. Oroszország 21 pont, 2. Csehország 18, 3. Svédország 15, 4. Svájc 12, 5. Lettország 9, 6. Norvégia 6, 7. Olaszország 2, 8. Ausztria 1.

A negyeddöntők mai párosítása: Kanada–Svájc, Oroszország–Egyesült Államok, Finnország–Svédország, Csehország–Németország.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.