Mesteri győzelmet aratott az FTC a Bajnokok Ligájában

Hiába hiányzott a koronavírusos megbetegedések miatt nyolc játékosa is a Ferencváros női kézilabdacsapatának, mégis győzni tudott a dán Team Esbjerg otthonában a Bajnokok Ligája A csoportjának negyedik fordulójában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 10. 11. 16:15
FTC
Esbjerg, 2020. október 11. Alicia Stolle, az FTC (j) és Kristine Breistoel, az Esbjerg játékosa a nõi kézilabda Bajnokok Ligája negyedik fordulójában, az A csoportban játszott FTC-Rail Cargo Hungaria – Team Esbjerg mérkõzésen Esbjergben 2020. október 11-én. MTI/EPA/Ritzau/John Randeris Fotó: John Randeris
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FTC elhalasztotta a norvég Vipers Kristiansand és a francia Metz HB elleni mérkőzését , és vasárnap sem akart játszani, ám ezt az európai szövetség már nem engedélyezte. A vendégek keretéből Kisfaludy Anett, Pásztor Noémi, Kovács Anett, Klujber Katrin, valamint a német Julia Behnke és Emily Bölk hiányzott, bekerült viszont négy olyan utánpótláskorú kézilabdázó, akik még a felnőtt NB I-ben sem játszottak. A hazaiak a decemberi világbajnokság legértékesebb játékosának választott holland Estavana Polmant nélkülözték, aki súlyos térdsérülés után gyógyul.

A magyar csapat eleinte remekül tartotta magát, a hazaiak a 11. percben vezettekk először, és még a 19. percben is csak 7-6 állt az eredményjelzőn. Ezt követően azonban az FTC egyre többet hibázott mezőnyben és támadásban is, ezt, illetve Rikke Poulsen védéseit kihasználva az Esbjerg gyors, könnyű gólokkal elhúzott, és a szünetben már 13-9 volt az állás a javára.

A 37. percben a házigazdáknak időt kellett kérniük, mert a Ferencváros remek védekezéssel és hatékony támadójátékkal kezdte a második félidőt, és 14-13-ra felzárkózott. A folytatásban a magyar együttes négyszer támadott az egyenlítésért, és negyedszer sikerrel is járt, majd remek összpontosítással a vezetést is átvette. Volt olyan tizennégy perces időszak, amelyet 9-3-ra megnyert a vendégcsapat, amely a dánok egyenlítése után megint lendületbe került, és három góllal ellépett. Az FTC újabb 5-0-s sorozattal döntötte el a meccset.

A mezőny legeredményesebb játékosa Kovacsics Anikó volt hat góllal, Schatzl Nadine ötször volt eredményes.

Női kézilabda Bajnokok Ligája

A csoport, 4. forduló:

Team Esbjerg (dán)–FTC-Rail Cargo Hungaria 21-24 (13-9)

A két győzelemmel és két döntetlennel álló címvédő Győri Audi ETO KC jövő szombaton a román Ramnicu Valcea együttesét fogadja, az egy győzelemmel és egy vereséggel rendelkező Ferencváros pedig egy hét múlva az ugyancsak román CSM Bucuresti vendége lesz a BL csoportkörében.

További eredmények:

BBM Bietigheim (német)–Rosztov-Don (orosz) 31-32 (16–17)

Metz Handball (francia)–Krim Ljubljana (szlovén) 33-27 (19-11)

Vipers Kristiansand (norvég)–CSM Bucuresti (román) 30-25 (14-12)

B csoport: Győri Audi ETO KC–Odense HB (dán) 32-25 (16-11)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.