Nagy verekedés két női kézilabda élcsapat meccsén! + videó

Az ukrán női kézilabda-bajnokságban a Dnyeprjanka Herszon–Real Nyikolajev (senki se nevessen, és a csapat inkább HC Real néven fut!) mérkőzésen nem szokványos esemény történt, két játékos összeverekedett a pályán. S ennek még az a diszkrét bája is megvan, hogy ez az élvonalban történt.

2020. 11. 20. 19:50
null
Itt még nyugalom volt... Forrás: Facebook/dnepryankathebest
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jégkorongozóknál megszokott, hogy a mérkőzés hevében a játékosok időnként egymásnak ugranak és a „szabályok adta keretek között” püfölik egymást, a játékvezetők csak akkor avatkoznak közbe, ha az egyik fél elterül a jégen vagy már vér folyik. A kézilabdában efféle performansz elvétve fordul elő, az ukrán női (!) bajnokságban, az élvonalban a minap azonban megesett, és erről egy videó is felkerült a világhálóra. A történtekről pénteken többek között az orosz Gazeta.ru portál is beszámolt.

Itt még nyugalom volt, de a harci kedv azért érzékelhető
Fotó: Facebook/dnepryankathebest

A Dnyeprjanka Herszon–Real Nyikolajev találkozó vége felé a hazai együttes 27-24-re vezetett, amikor Karolina Szavcsenko (55-ös mezben) egy bejátszott labdával a hatosról kapura fordult, Szvetlana Akszenova (6-os mezben) szabálytalanul megállította, mindketten a földre kerültek, a sértett fél pedig azonnal elégtételt vett. De a kisebb termetű Akszenovát sem kellett félteni, a két játékos összeverekedett, és olyan keményen ment az adok-kapok, hogy a játékvezető hölgyek sem tudták szétválasztani őket. Kis híján a két csapat stábjából is ökölharc alakult ki egy-egy személy között. Miután lecsillapodtak a kedélyek, a két verekedő játékost piros lappal kiállították, a mérkőzés pedig folytatódott, és a Dnyeprjanka 30-28-ra győzött.

Az ukrán bajnokság hatcsapatos Szuperligájában a Dnyeprjanka kilenc meccsen szerzett tíz pontjával jelenleg a második, a nemzetközi kupainduló Real hat mérkőzésen hét pontot gyűjtött, ezzel a harmadik.

Az ominózus jelenet:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.