Négy hónapig tartott a történelem leghosszabb fordulója

Ilyen sem volt még, a Serie A 26. fordulója február 21-én kezdődött és csak június 21-én fejeződött be. Négy hónapig tartott lejátszani a tíz mérkőzést, mert Itáliában közbejött a koronavírus.

Ch. Gáll András
2020. 06. 22. 8:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy hónapig tartott a futballtörténelem leghosszabb fordulója, amely február 21-én kezdődött és június 21-én fejeződött be zárt kapus mérkőzésekkel, mivel közbejött a koronavírus. A Serie A-ról beszélünk, ahol vasárnap estére maradt a 25. forduló két utolsó mérkőzése, amelyből az első a szezon meglepetéscsapata, az Atalanta mosolyt csalt a járvány által különösen sújtott bergamói lakosok arcára a remek 4-1-es győzelemmel. Amelynek hőse Duván Zapata volt, a kolumbiai csatár, aki kétszer is a hálóba talált, sőt még egyszer a lécet is eltalálta remek fejessel. Zapata kölcsönben játszik az Atalantában a Sampdoriától, és eddig hét meccsen hét gólt szerzett!

Gian Piero Gasperinit, az Atalanta fantasztikus edzőjét a hajrában kiállították, mert állítólag mondott valami csúnyát a bírónak, de ez nem befolyásolta a hazai diadalmenetet, amit ráadásul úgy vitt véghez a La Dea (istennő), hogy legjobbja, a szlovén válogatott Josip Iličić nem is játszhatott sérülés miatt.

„Nem tudtam, mire lesz képes a csapat a hosszú kényszerszünet után, nem nem csalódtam a játékosaimban – mondta Gasperini a mérkőzés után. – Sokkoló hónapok voltak ezek Bergamo lakosai számára, nem gondoltuk volna a március 10-i Valencia-meccs után, hogy ilyen tragikus méreteket ölt a járvány. Szabadságot adtunk a játékosoknak, de megengedtük nekik, hogy egyénileg karbantartsák magukat. Le a kalappal előttük, egyikük sem hagyta el Bergamót a nehéz napokban, és tudtuk, hogy előbb-utóbb visszatérünk.”

Gasperini, a maszkos hadvezér fotó: Atalanta.it

Az Atalanta messze a legtöbb gólt, hetvennégyet szerezte a Serie A-ban, a csaknem hármas gólátlag a legmagasabb az európai topligákban, amire Gasperini roppant büszke. „Egy kicsit túl sok gólt kapunk, de sokat is rúgunk. Amíg ez így megy, addig nem lesz baj – mondta az ősz mester, aki egyébként átesett a koronavírus-fertőzésen, meglehetősen súlyos tünetekkel. – Szerdán a Lazio elleni rangadón jó lenne már Iličićet is a csapatban tudni.”

Az este második meccsén az Inter Lukaku és Lautaro Martínez góljával Thorsbyé ellenében 2-1-re legyőzte a Sampdoriát, és tartja harmadik helyét.

La Liga, 25. forduló, szombati meccsek: Torino–Parma 1-1, Verona–Cagliari 2-1. Vasárnap: Atalanta–Sassuolo 4-1, Inter–Sampdoria 2-1. Az élcsoport: 1. Juventus 63 pont, 2. Lazio 62, 3. Internazionale 57, 4. Atalanta 51.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.