Neymar 2025-ig Párizsban marad, évi 36 millió eurót kereshet

Neymar 2025-ig meghosszabbította szerződését a Paris Saint-Germainnel – jelentette be szombaton a francia futballklub. A kontraktus megtoldásának pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2021. 05. 08. 14:42
Neymar
Párizs, 2021. április 13. Neymar, a Paris Saint-Germain játékosa bemelegít a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjében játszott Paris Saint-Germain - Bayern München visszavágó mérkõzés elõtt Párizsban 2021. április 13-án. MTI/EPA/Ian Langsdon Fotó: Ian Langsdon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paris Saint-Germain már elvérzett a labdarúgó Bajnokok Ligájában, az elődöntőben odahaza és idegenben is kikapott a Manchester Citytől (1-2, 0-2), de amikor a párizsiak a nyolc között kiejtették a címvédő Bayern Münchent (3-2, 0-1), az ünnepléskor megígérte, hogy marad a PSG-nél. Bár a klasszist sokan „összehozták” korábbi klubjával, a Barcelonával, a napokban már elárulta, hogy gyakorlatilag mindenben megegyezett klubjával a folytatást illetően, a hosszabbítást pedig – ekkor még 2026-ig – szombaton délután már több média, a L’Équipe, az RMC Sport és a Sky Sports is tényként közölte.

Quatre raisons bien précises : http://ow.ly/CUee50EHSne

Közzétette: L'EQUIPE2021. május 8., szombat

Amint arról az Nso. hu beszámolt, a négy éve a Barcelonától 222 millió euróért megszerzett Neymar eredeti szerződése jövőre járt volna le, a PSG-nek az ötéves szerződése átigazolási díjjal, aláírási pénzekkel és bónuszokkal, adókkal együtt 700 millió eurójába került volna. Az aláírási és ügynöki pénz százmillió euró volt (Neymar ügyeit édesapja intézi, övé a jutalék), a vételár után ötvenmillió euró volt az adó, míg a fizetés öt évre 306 millió euró bruttóban, bónuszok nélkül.

De sajtóhírek szerint nem spóroltak sokat a párizsiak az új kontraktussal sem, a 29 esztendős Neymar és atyja nem sokat engedtek a mostani, bónuszokkal együtt évi 40 millió euró körüli bérből a gazdasági válság miatt sem. Források szerint Neymar ezentúl „csak” évi nettó 28 millió eurót fog keresni, plusz évi nettó nyolcmillió eurós bónuszt kap, amely akkor jár, ha a PSG bejut a Bajnokok Ligájába. Ezt vállalni persze nem nagy kockázat Neymarék részéről, így a játékos végül is 36 milliót kereshet évente.

A PSG délután bejelentette Neymar szerződéshosszabbítását, ám a sajtóhírekkel ellentétben nem 2026-ig, hanem csak 2025-ig. A kontraktus megtoldásának pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra – így a média ebben tovább találgathat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.