Döbbenetes: Petry Zsoltot politikai véleménye miatt kirúgta a Hertha

A Hertha BSC hivatalos honlapján jelentette be, hogy azonnali hatállyal felbontotta Petry Zsolt szerződését, miután a klub magyar kapusedzője a lapunknak adott interjúban politikai véleményét is megfogalmazta.

Magyar Nemzet
2021. 04. 06. 14:24
firo: 13.04.2020, football, 1.Bundesliga, season 2019/2020, Hertha BSC Berlin, 1.Training with coach Bruno LABBADIA,
firo: 13.04.2020, football, 1.Bundesliga, season 2019/2020, Hertha BSC Berlin, 1.Training with coach Bruno LABBADIA, goalwartcoach Zsolt Petry from Hertha BSC | usage worldwide (Photo by firo Sportphoto/Poolfoto City-Pr / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Poolfoto City-Pr / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP) Forrás: Sportphoto
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hertha közleménye azzal indokolja Petry Zsolt kirúgását, hogy a lapunkban megjelent nyilatkozata nincsen összhangban a klub által képviselt értékrenddel. A szerződésbontásnak tehát nem szakmai okai voltak, hanem az, hogy a csapat alkalmazottjaként a klubnak nem tetsző véleményt fogalmazott meg.

„Petry Zsolt munkáját mindig is nagyra értékeltük a Hertha kötelékében eltöltött évei alatt. Segítőkész, toleráns és nyitott embernek ismertük meg, aki sosem tett homofób vagy idegengyűlölő megnyilvánulásokat. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Petry Zsoltnak az elvégzett munkáért, és minden jót kívánunk neki a jövőben” – idézi a Hertha honlapján megjelent írás Carsten Schmidt vezérigazgatót.

A közleményben Petry Zsolt is megszólalt: „Szeretném hangsúlyozni, hogy nem vagyok sem homofób, sem idegengyűlölő. Sajnálom a bevándorlási politikáról tett nyilatkozatomat, elnézést kérek mindazoktól, akik menedéket keresnek nálunk és akiket megbántottam. Szerettem a Herthánál dolgozni, és tiszteletben tartom a döntést. Minden jót kívánok a klubnak a jövőben.”

Petry 2015 óta volt a Hertha szakmai stábjának a tagja. Korábban a Paderbornnál és a Hoffenheimnél edzősködött, illetve 2008-ban Erwin Koeman irányítása mellett a magyar válogatott kapusedzője volt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.