Sallói István: Igenis motiváltak a sztárok

A korábbi válogatott klasszis, a ZTE sportigazgatója meglepetést szimatol az Európa-bajnokságon.

2021. 06. 12. 12:21
null
20210316 ztefc bemutatta új edzőjét, waltner róbertet, balról jobbján sallói istván ül a zte igazgatója zalaegerszeg pezzetta umberto pu zalai hítrlap Fotó: Pezzetta Umberto Zalai Hírlap
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előzetesen én is azt számolgattam, melyik bajnokságokból érkezett a legtöbb játékos, s hogy ők mennyire vannak kifacsarva, azaz melyik liga jelenthette a legnagyobb leterhelést. Nagyon nehéz idényen van túl az európai labdarúgás, később kezdődött minden bajnokság, a Bajnokok Ligája és az Európa-liga is, a Covid mindenkit megviselt, s hát egy éven át nézők nélkül játszani sem valami felemelő érzés. Ezzel együtt nem osztom azt a véleményt, miszerint a sztárok fásultan jöttek az Eb-re. Már a felkészülési mérkőzések is arról árulkodtak, hogy mindenki nagyon motivált. A nyitómeccsen is ezt láthattuk az olaszoktól, igaz, csak tőlük, a törökök csalódást okoztak, gyáván, elképzelés nélkül kínlódtak, csak az volt a céljuk, hogy kihúzzák gól nélküli döntetlenre. Szerencsére győzött az igazság, az olaszok a végén ráadásul új arcukat mutatták meg, kreatívan, élvezetesen játszottak. Ők lehetnek az Eb egyik meglepetéscsapata, persze ha ez nem sérelmes rájuk nézve, de hát már rég nyertek nagy tornát, ráadásul a 2018-as világbajnokságra ki sem jutottak. A magyar válogatott nagyon peches sorsolást kapott, nem tudnék olyan csoportot mondani, ahol garantáltan nem szereznénk pontot, itt viszont ez is bravúr lesz. csapatában, sőt hadd emeljem ki a kapitány szerepét, személyesen Marco Rossiban bízhatunk. Annak ellenére, hogy jelentős a fluktuáció a csapaton belül, működik az a rendszer, amit megálmodott és kidolgozott. A legtöbb esélyünk szerintem a portugálok ellen lehet a pontszerzésre. Igyekszem úgy kialakítani a napirendemet, hogy az összes meccset megnézzem, figyelem a szakmai újításokat, s azt, hogy a csapat szükségszerű rotációját az egyes edzők hogyan oldják meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.