Sigér Dávid az öccse gyógyulásáért is küzd a Dinamo ellen

A Ferencváros–Dinamo Zagreb labdarúgó-mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a hazaiak magyar válogatott középpályása a súlyos sérülést szenvedő testvéréről is beszélt, és hangsúlyozta, hogy hiába nagy a tét, élvezni kell, hogy valóra válthatják az álmaikat.

Magyar Nemzet
2020. 09. 15. 18:02
Sigér Dávid
Sigér nagyon kihajtotta magát a Nou Campban Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Biztos vagyok benne, hogy sok erőt ad neki, hogy ilyen meccsen láthat viszont – reagált Sigér Dávid az öccsére, Ákosra vonatkozó kérdésre, aki az NB II-ben nemrég szenvedett keresztszalag-szakadást. – Próbálok példát mutatni neki, és szerintem egy győzelemmel tudnám a legjobban segíteni a felépülését.

Sigérnek a tavalyi Dinamo elleni párharc nem színtisztán rossz emlék, hiszen a zágrábi első meccsen az ő góljával ért el bravúrnak számító 1-1-et a Ferencváros.

– Tavaly is megvolt az esélyünk arra, hogy jó eredményt érjünk el a Dinamo ellen, de a fordulópontokból nem jöttünk ki jól, illetve az ellenfél játékosai rendre jó döntéseket hoztak – emlékezett vissza a középpályás. – Nekem felejthetetlen volt a gólom Zágrábban, főleg, hogy onnan jó eredménnyel tértünk haza. Egyszer már megmutattuk, hogy fel tudunk nőni a Dinamóhoz, de most ennél még több kell.

A 29 éves, válogatott futballista a nagy gólokból a Celticnek is tartogatott egyet, a BL-selejtező előző fordulójában Glasgow-ban fontos találatot ért el.

– Egy ilyen nagy csapat ellen mindig jó érzés győzni, ráadásul a Celtic legyőzésére Európában is sokan felkapták a fejüket – mondta Sigér. – Egészséges önbizalmat kaptunk attól a meccstől, de nem szabad átesnünk a ló túloldalára. Arra kell építenünk, ami Glasgow-ban az erősségünk volt, csapatként, egységesen akarunk futballozni, viszont többet szeretnénk birtokolni a labdát.

A nagy téttel nem foglalkozik a középpályás, pontosabban próbálja megélni a pillanatot: – Nem szabad kizárni, hogy mi jöhet a Dinamo után – állapította meg. – Amikor az ember olyan lehetőséget kap, amivel valóra válthatja az álmait, akkor azokat a pillanatokat meg kell élni. Élvezni kell a futballt, mert bár nagy a tét, nem szabad elfelejteni, hogy ez egy játék. Méghozzá a legnagyszerűbb játék.

A Ferencváros–Dinamo Zagreb BL-selejtező győztese továbbjut a rájátszásba, és már biztosan ott lesz valamelyik európai kupa csoportkörében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.