Százmilliós csúcsgázsiért bunyózik Fury és Joshua

Gyanús, hogy gengszterek dobták össze a két gladiátor fellépti díját.

Ch. Gáll András
2020. 06. 13. 17:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fejenként százmilliós fellépti díjra számíthat Anthony Joshua és Tyson Fury első mérkőzésén, amelyet a két brit nehézsúlyú profi bokszvilágbajnok 2021 nyarán vív egymással. A százmillió fontban értendő, ami azt jelenti, hogy mindkét gladiátor 40-40 milliárd forintnak megfelelő pénzt tehet zsebre minden idők egyik legmagasabb gázsijú összecsapása után. A londoni Times szerint az összdíjazás rekordot jelent a brit profi ökölvívás történetében.

Joshua birtokolja a WBA, az IBF, a WBO és az IBO szervezet övét, míg Fury a WBC bajnoka. A címegyesítésről május elején kezdődtek az egyeztetések, és a felek végül két meccsről kötöttek megállapodást, amelyek pontos dátuma és színhelye egyelőre nem ismert.

A két öklözőre a párharc előtt még vár összecsapás. Joshuának az IBF-öv megőrzéséért lekötött mérkőzése volt a bolgár Kubrat Pulevvel, de a június 20-ra tervezett találkozót a koronavírus-járvány miatt elhalasztották. Fury előbb az amerikai Deontay Wilderrel ütközik meg, akitől februárban megszerezte a WBC övét.

Az ír drogbáró – középen – áll a nagy meccs mögött? Fotó: thetimes.co.uk

Van azonban egy kis bibi. Fury eléggé hebehurgya módon a minap azt nyilatkozta, hogy a tárgyalásokon bizonyos Daniel Kinahan képviselte az érdekeit, Fury szavaival „Kinahan szedte össze a százmillió fontos gázsit”. És hogy ez miért baj? Mert Kinahan az ír szervezett bűnözés egyik nagyágyúja, aki a feltételezések szerint kábítószerben utazik. Éppen ezért az ír kormány felszólította a meccset sugározni kívánó BT Sport és a Sky csatornákat, hogy bojkottálják a mérkőzést.

Százmilliós fellépti díjért persze aligha feltételezhető, hogy finnyáskodni fognak akár a bokszolók, akár a televíziós társaságok.

Emlékeztetőül a fantasztikus Fury–Wilder csata, amely a brit Cigánykirály technikai KO-győzelmével ért véget a hetedik menetben:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.