Újonctól kapott ki hazai pályán a címvédő Real Madrid

Nem mindennapi esemény, hogy ugyanazon az estén vereséget szenved a két spanyol gigász, a Real Madrid és a Barcelona is, márpedig ez történt a La Liga hatodik fordulójában. Az eredmény inkább a királyi gárdának lehet kínos, hiszen a hazai pályán játszó címvédőt az újonc Cádiz győzte le 1-0-ra. A Barcelona meccse is 1-0-ra végződött, a különbség annyi, hogy a katalánok a Getafétól idegenben kaptak ki.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 10. 17. 21:01
Cadiz
Majdnem harminc év után nyert a Real ellen a Cadiz Fotó: EPA/J. J. GUILLEN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Cádiz kezdte jobban a találkozót, kapura veszélyesebben futballozott, mint a legjobb teljesítményétől messze elmaradó Real Madrid, és meg is szerezte a vezetést Anthony Lozano góljával. A szünetben Zinedine Zidane négyet cserélt, a felfrissített házigazda pedig átvette a játék irányítását, ám próbálkozásaiból csupán lesgólra futotta. A Cádiz 1991 márciusa után győzte le ismét a királyi gárdát, amely veretlensége mellett térdsérülés miatt elvesztette csapatkapitányát, Sergio Ramost is.

Ellenfélként lépett pályára a mérkőzésen a Fernández testvérpár: a fővárosiak védelmét Nacho, míg a vendégek középpályáját Álex erősítette.

La Liga, 6. forduló:

Real Madrid–Cádiz 0-1 (0-1)

Gólszerző: Lozano (16.)

Majdnem harminc év után nyert a Real ellen a Cádiz
Fotó: EPA/J. J. GUILLEN

Az FC Barcelona az erre a találkozóra nevet változtató Getafe vendégeként kapott ki 1-0-ra. Madrid elővárosának klubja ezen a mérkőzésen Getafe elnevezésből csak az utolsó szótagot tartotta meg. A „fe” hitet jelent spanyolul, a csapat ezzel szeretne üzenni a világnak, hogy a koronavírus-járvány idején se veszítse el senki a hitét. Az egyesület szerint a Fe CF elnevezéssel pozitív üzenetet küld a szurkolóknak, mégpedig azt, hogy összefogva mindenki képes felülkerekedni a csapásokon. A klub a címerén, a mezeken, a lelátón, az eredményjelzőn és a közösségi oldalakon is ezt a nevet jelenítette meg.

Bravúros sikerével a Getafe a tabella második helyére lépett, azonos pontszámmal a címvédő és listavezető Real Madriddal, a harmadik Cádizzal, valamint a negyedik Granadával. A katalán csapat – amely a Bajnokok Ligája csoportszakaszának első fordulójában kedden a Ferencvárost fogadja – az első vereségét szenvedte el a La Liga 2020/21-es kiírásában.

Getafe–Barcelona 1-0 (0-0)

Gólszerző: Mata (56. – tizenegyesből)

korábban:

Celta Vigo–Atlético Madrid 0-2 (0-1)

Granada–Sevilla 1-0 (0-0)

További program

vasárnap:

Eibar–Osasuna 12.00

Athletic Bilbao–Levante 14.00

Villarreal–Valencia 16.00

Alavés–Elche 18.30

Huesca–Real Valladolid 18.30

Real Betis–Real Sociedad 21.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.