Valter Attila ilyen jól még nem ment a Giro d'Italián

A portugál Ruben Guerreiro (EF) szökésből nyerte meg vasárnap a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny 9. szakaszát, amelyen honfitársa, João Almeida (DeceuninckQuick-Step) megőrizte az összetettben élen állót megillető rózsaszín trikót, de az előnye fél percre csökkent. Valter Attila (CCC) a legjobbakkal célba érve 18. lett az etapon, az összetettben továbbra is a 28.

Magyar Nemzet
2020. 10. 11. 17:49
null
Ruben Guerreiro nem csak a mezével tűnt ki Forrás: Facebook/Giro d'Italia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A San Salvóból induló 208 kilométeren egy első és két második kategóriás emelkedő megmászása várt a mezőnyre az ugyancsak első kategóriás hegyi befutó, az 1658 méter magas Roccaraso előtt. A nap szökése nyolc kerékpárosból állt, amely az utolsó 35 kilométerre öt főre olvadt a zuhogó esőben és a metsző szélben. A záró kilométerekre ketten maradtak az élcsoportból, a portugál Ruben Guerreiro (EF) és a spanyol Jonathan Castroviejo (Ineos–Grenadiers). S az extravagáns mezben tekerő portugál bringás jobban bírta a kapaszkodást a tizenkét százalékos meredekségű emelkedőn.

Ruben Guerreiro nem csak a mezével tűnt ki
Fotó: Facebook/Giro d'Italia

A mezőnyben az utolsó emelkedő elején a Sunweb diktált tempót, a meredek utolsó 1200 méteren ugyan kissé megnyúlt az esélyesek csoportja, ám nagy különbségek nem alakultak ki. (CCC) a 18. helyen a legjobbakkal együtt érkezett meg, a rózsaszín trikót megtartó portugál João Almeidát (Deceuninck–Quick-Step) és az összetett egyik favoritjának számító holland Steven Kruijswijket (Jumbo–Visma) megelőzve. A 18. hely Valter eddigi legjobb szakaszhelyezése az olasz háromhetes körversenyen, az összetettben pedig maradt a 28.

Giro d'Italia, 9. szakasz, San Salvo–Roccaraso, 208 km, hegyi befutó:

1. Ruben Guerreiro (portugál, EF) 5:41:20 óra

2. Jonathan Castroviejo (spanyol, Ineos–Grenadiers) 8 másodperc hátrány

3. Mikkel Bjerg (dán, UAE) 58 mp h.

...8. Wilco Kelderman (holland, Sunweb) 1:38 perc hátrány

9. Jakob Fuglsang (dán, Asztana) azonos idővel

...14. Domenico Pozzovivo (olasz, NTT) 1:44 p h.

...16. Vincenzo Nibali (olasz, Trek–Segafredo) 1:52 p h.

17. Pello Bilbao (spanyol, Bahrain–McLaren) azonos idővel

18. Valter Attila (CCC) 1:55 p h.

19. Joao Almeida (portugál, Deceuninck – Quick-Step) 1:56 p h.

...24. Steven Kruijswijk (holland, Jumbo-Visma) 1:59 p h.

Az összetett élcsoportja:

1. Almeida 35:35:50 óra

2. Kelderman 30 másodperc hátrány

3. Bilbao 39 mp h.

4. Pozzovivo 53 mp h.

5. Nibali 57 mp h.

6. Fuglsang 1:01 perc hátrány

...11. Kruijswijk 1:24 p h.

...28. Valter 9:34 p h.

A hétfői szünnap után kedden a Lanciano és Tortoreto közötti 177 kilométer megtétele vár a mezőnyre, amely összesen 3497,9 kilométert teker a 103. Giro d'Italián, amíg október 25-én célba ér Milánóban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.