időjárás -3°C Mária 2021. December 8.
logo

Csaknem félezer költemény érkezett A dal 2022-es évadához

Forrás: MTVA/origo.hu
2021.11.25. 13:05 2021.11.25. 15:19
Csaknem félezer költemény érkezett A dal 2022-es évadához

Továbbra is töretlen A dal népszerűsége: mintegy félezer magyar előadóművész és zenekar küldte be zenei anyagát a Duna Televízió nagyszabású show-műsorára – közölte az MTVA.

A tavalyit is túlszárnyalta a jelentkezők száma Magyarország egyetlen dalversenyére. A járványhelyzet ellenére idén összesen 455 pályázat érkezett, amelyek közül egy 2022-ben az év dala lesz. Joggal töretlen a lelkesedés a zenészek körében A dal iránt, hiszen a Duna Televízió nagy múltú dalválasztó műsora egyedülálló lehetőségeket kínál – olvasható az Origón.

A győztes egyben a Petőfi Zenei Díj Év dala 2022 elismerésben is részesül, emellett az előadó vagy a zenekar tízmillió forintot kap a produkció fejlesztésére, és egy tízdalos nagylemezt is elkészíthet. A döntőbe jutott legjobb nyolc dal minden előadója zenei pályájára fordítható nyereménnyel lehet gazdagabb. A fődíj mellett ezúttal is odaítélik majd a legjobb dalszövegért járó elismerést, valamint az Akusztik dalverseny fődíját.

A dal 2022 nemcsak a versenyzőknek tartogat izgalmakat, hiszen az új évadban a műsornak otthont adó Duna Televízió több újdonsággal is várja a nézőket: a négy előválogatóban bemutatkozó negyven dal minden adásban élőben hangozhat el, az akusztikus feldolgozások mellett szimfonikus változatban lesznek hallhatók a döntőben, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretében.

Borítókép: A dal tavalyi zsűrije: Vincze Lilla, Nagy Feró, Mező Misi és Ferenczi György (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)