Szokatlan karácsonyi hagyományt követ a brit királyi család

Minden családnak megvannak a maga ünnepi szokásai és ezalól az uralkodó família sem kivétel − olvasható a Híradó.hu cikkében.

Forrás: HIRADO.HU2021. 12. 26. 15:59
VILMOS herceg; KATALIN hercegnõ
London, 2021. december 24. Katalin cambridge-i hercegnõ, Vilmos cambridge-i hercegnek, a brit trónörökös elsõszülött fiának a felesége karácsonyfa díszítésében segít a karácsonyi énekkórus fellépése elõtt a londoni Westminster-apátságban 2021. december 22-én. Az ünnepi koncertet, amelynek a hercegnõ a fõvédnöke a televízió szenteste közvetíti. MTI/AP Fotó: Kensington-palota
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

II. Erzsébet minden évben fényűző terülj, terülj asztalkámmal látja vendégül a családot, ami reggelit, ebédet, délutáni teát és még vacsorát is tartalmaz. Annak érdekében pedig, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy mindenki tele bendővel távozik az este folyamán, kötelező mérlegre állni az érkezéskor és a hazamenetel előtt is – írja a The Sun.

A hagyomány egészen az 1900-as évek elejéig nyúlik vissza, VII. Eduárd uralkodásának idejére és a szabály alól nincs kivétel, még a királynő számára sem. Így Vilmosék, Károlyék, a gyerekek és minden meghívott mérlegre áll a hagyomány érdekében. 

Ezalól csupán Harry herceg és felesége, Meghan Markle a kivétel, akik évek óta nem töltötték már a karácsonyt a királyi család körében.

Persze felmerül a kérdés, hogyan is lehetne éhesen távozni egy olyan pazar lakoma után, mint amit II. Erzsébet minden karácsonykor a sandringham-i kastélyában ad? Darren McGrady, az uralkodó korábbi séfje elárulta, hogy az egész napon át tartó menüben van minden, mi szem-szájnak ingere – írja a Híradó.hu cikke.

Főtt reggeli, ebédre pulyka, délutáni teára pedig mindenféle aprósütemény. A vacsora előtt, pedig az egész család útra kel a birtok körül, hogy egy nagy sétával helyet csináljanak a gyertyafényes vacsorának is.

Az est zárásaként pedig, amikor már mindenki indulásra vagy lefekvésre kész, a hagyománynak eleget téve, mérlegre állítják a vendégeket, hogy biztosan mindenki jóllakottan térjen nyugovóra a királynő fényűző karácsonyi lakomájáról.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Katalin cambridge-i hercegnő, Vilmos cambridge-i hercegnek, a brit trónörökös elsőszülött fiának a felesége karácsonyfa díszítésében segít a karácsonyi énekkórus fellépése előtt a londoni Westminster-apátságban 2021. december 22-én (Fotó: MTI/AP)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.