időjárás 1°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo

Lezajlott a Virtuózok V4+ magyarországi válogatója

Munkatársunktól
Forrás: Origo.hu
2022.11.26. 10:47 2022.11.26. 12:40
Lezajlott a Virtuózok V4+ magyarországi válogatója

A Virtuózok V4+ komolyzenei tehetségkutató műsor magyar válogatójában új és régi tehetségek zenéltek a zsűrinek és a Duna nézőinek. A pénteki adásban, azon túl, hogy fiatal tehetségek virtuóz játékát hallhattuk és megismerhettük a hazánkat nemzetközi színtéren képviselő négy zenészt, az is kiderült, hogy a műsor korábbi felfedezettje, Boros Misi mekkora hatással volt többek életére.

Öt ország több száz fiatal zenésze mutatta meg tehetségét a Virtuózok V4+ határokon átívelő tehetségkutatóban, amelynek nemzeti válogató adását láthatták a nézők péntek este a Dunán. 

Nemcsak a magyarországi, hanem a részt vevő többi ország – Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Szlovénia – virtuózaival és továbbjutóival is megismerkedhettek.

A magyarországi válogatóban fellépő fiatalok a komolyzene hazai szakértői – Miklósa Erika, Batta András, Balázs János, Bogányi Gergely, Keller András és Káel Norbert – előtt játszottak. Sok ismerős fiatalt köszönthetett a zsűri ismét a Virtuózok színpadán, akiknek fejlődését nagy örömmel látták, többek között a hárfán játszó, mindössze nyolcéves Kornéliáét, aki már harmadszor jelentkezett a műsorba, és azt tervezi, hogy felnőttként ő maga is zenét ír majd. Rengeteg új tehetség is érkezett, közülük ketten is Boros Misit, a Virtuózok első évadának győztesét tartják példaképüknek, akinek játéka és tehetsége ösztönözte őket komolyzenei tanulmányaik elmélyítésében.

A zsűri, ha nehezen is, de meghozta döntését a válogató adásban a továbbjutó tehetségekről. 

A mindössze tízéves zongorista, Liu Yinuo Szofi, a szintén e hangszer a virtuóza, a 15 éves Dávid Roland Mózes, valamint a szaxofonon játszó 19 esztendős Somogyi Levente és a marimbás 19 éves Bogáthy Benedek képviselheti Magyarországot a Virtuózok V4+ következő adásában, az első nemzetközi elődöntőben.

Az első magyar komolyzenei tehetségkutató december 2-án este világsztárokkal folytatódik, az öt országból továbbjutó négy-négy tehetség nemzetközi zsűri előtt lép fel. Miklósa Erika mellett a világhírű csellóművész, HAUSER, Steven Mercurio amerikai karmester, Gabriela Rachidi, a cseh Krumlov Klasszikus Zenei Fesztivál igazgatója, Harvey Goldsmith világhírű producer és Pablo Sáinz Villegas klasszikus gitáros dönti el, hogy az egymással párbajozó fiatalok melyike juthat a döntőbe.

Az adás újranézhető a Virtuózok V4+ Médiaklikk-oldalán.

Az eredeti cikk Megvannak a Virtuózok magyar továbbjutói címen olvasható az Origó oldalán.

Borítókép: A Virtuózok V4+ komolyzenei tehetségkutató műsor idei évada november 25. és december 17. között lesz látható a Duna Televízióban, valamint további négy ország tévécsatornáin. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.