Lezajlott a Virtuózok V4+ magyarországi válogatója

Négyen biztosan ott lesznek a nemzetközi elődöntőben.

Munkatársunktól
Forrás: Origo.hu2022. 11. 26. 10:47
GOLDSMITH, Harvey; PELLER Mariann; DOMINGO JR., Plácido; HAUSER, Stepjan; PRATT, Guy; BOCELLI, Matteo; MIKLÓSA Erika; MERCURIO, Steven; SAINZ VILLEGAS, Pablo
Budapest, 2022. július 21. Balról jobbra: Harvey Goldsmith nemzetközi koncertpromóter, a Live Aid alapítója, Peller Mariann, a Virtuózok alapító-producere, Plácido Domingo Jr dalszerzõ-énekes, Stjepan Hauser horvát csellómûvész (HAUSER), Guy Pratt zenész, a Pink Floyd zenekar tagja, Matteo Bocelli énekes, Miklósa Erika Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán operaénekes, a Virtuózok V4+ zsûritagja, Steven Mercurio amerikai karmester és zeneszerzõ, Pablo Sainz Villegas spanyol gitármûvész a Virtuózok V4+ sajtótájékoztatóján a Magyar Állami Operaházban 2022. július 21-én. Már forgatják a Virtuózok V4+ komolyzenei tehetségkutató mûsor idei évadát, amely november 25. és december 17. között lesz látható a Duna Televízióban, valamint további négy ország tévécsatornáin. Idén Szlovénia csatlakozott a V4-ek versenyzõihez. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Virtuózok V4+ komolyzenei tehetségkutató műsor magyar válogatójában új és régi tehetségek zenéltek a zsűrinek és a Duna nézőinek. A pénteki adásban, azon túl, hogy fiatal tehetségek virtuóz játékát hallhattuk és megismerhettük a hazánkat nemzetközi színtéren képviselő négy zenészt, az is kiderült, hogy a műsor korábbi felfedezettje, Boros Misi mekkora hatással volt többek életére.

Öt ország több száz fiatal zenésze mutatta meg tehetségét a Virtuózok V4+ határokon átívelő tehetségkutatóban, amelynek nemzeti válogató adását láthatták a nézők péntek este a Dunán. 

Nemcsak a magyarországi, hanem a részt vevő többi ország – Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Szlovénia – virtuózaival és továbbjutóival is megismerkedhettek.

A magyarországi válogatóban fellépő fiatalok a komolyzene hazai szakértői – Miklósa Erika, Batta András, Balázs János, Bogányi Gergely, Keller András és Káel Norbert – előtt játszottak. Sok ismerős fiatalt köszönthetett a zsűri ismét a Virtuózok színpadán, akiknek fejlődését nagy örömmel látták, többek között a hárfán játszó, mindössze nyolcéves Kornéliáét, aki már harmadszor jelentkezett a műsorba, és azt tervezi, hogy felnőttként ő maga is zenét ír majd. Rengeteg új tehetség is érkezett, közülük ketten is Boros Misit, a Virtuózok első évadának győztesét tartják példaképüknek, akinek játéka és tehetsége ösztönözte őket komolyzenei tanulmányaik elmélyítésében.

A zsűri, ha nehezen is, de meghozta döntését a válogató adásban a továbbjutó tehetségekről. 

A mindössze tízéves zongorista, Liu Yinuo Szofi, a szintén e hangszer a virtuóza, a 15 éves Dávid Roland Mózes, valamint a szaxofonon játszó 19 esztendős Somogyi Levente és a marimbás 19 éves Bogáthy Benedek képviselheti Magyarországot a Virtuózok V4+ következő adásában, az első nemzetközi elődöntőben.

Az első magyar komolyzenei tehetségkutató december 2-án este világsztárokkal folytatódik, az öt országból továbbjutó négy-négy tehetség nemzetközi zsűri előtt lép fel. Miklósa Erika mellett a világhírű csellóművész, HAUSER, Steven Mercurio amerikai karmester, Gabriela Rachidi, a cseh Krumlov Klasszikus Zenei Fesztivál igazgatója, Harvey Goldsmith világhírű producer és Pablo Sáinz Villegas klasszikus gitáros dönti el, hogy az egymással párbajozó fiatalok melyike juthat a döntőbe.

Az adás újranézhető a Virtuózok V4+ Médiaklikk-oldalán.

Az eredeti cikk Megvannak a Virtuózok magyar továbbjutói címen olvasható az Origó oldalán.

Borítókép: A Virtuózok V4+ komolyzenei tehetségkutató műsor idei évada november 25. és december 17. között lesz látható a Duna Televízióban, valamint további négy ország tévécsatornáin. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.