Fő a jókedv!

Olvasom, hogy egy amerikai tanulmány rendszeres hintaszékhasználatot javasol a különféle idegi alapú nyavalyákra, szellemi eltévelyedésekre.

2019. 03. 01. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olvasom, hogy egy amerikai tanulmány rendszeres hintaszékhasználatot javasol a különféle idegi alapú nyavalyákra, szellemi eltévelyedésekre. Beül a problémás ember a jó öreg családi hintaszékbe, és egyszerűen kiringatja magából a benne lappangó elmebetegséget, kisebbségi komplexust, választási vereséget stb. A tudósok szerint arról van szó, hogy a kitar­tóan végzett, ritmikus mozgás bizonyos, eddig pontosabban meg nem határozott nyugtató anyagokat termel a szervezetben, s így a hintaszékelőből mintegy kiring a szorongás. A kúra végén a páciens előbb bizonytalanul vigyorogni, majd öblösen hahotázni kezd, mintha Chaplin-filmeket nézne a húszas évekből. (Ha hintaszék nincs, szelídebb hintaló is megteszi.)

Az egész onnan jutott eszembe, hogy a válságos állapotban lévő hazai ellenzék minap bejelentette: alternatív parlament fölállításával, tizenkét ponttal, transzparensekkel és élőlánccal készül a közelgő már­cius tizenötödikei nemzeti ünnepre. A lapunk birtokába jutott dokumentumból úgy tudjuk, a műsort frappáns elemekkel színesítik. (Gondolom, Bangóné lesz a látványtervező.) A Szabad sajtó útjára szervezett színpadi programok után a résztvevők az Erzsébet hídtól a Kossuth térig (ha sokan lesznek, a Jászai Mari térig) élőláncot alkotnak. Eközben a dacos ellenzéki politikusok végighaladnának a hívek sorfala mentén, lejattolva mindenkivel, miközben az élőlánc tagjai krétával körberajzolják a talpukat.

Szerintem a hintaszékkúra hatásosabb lenne.

Hogyan is mondta évértékelő beszédében a miniszterelnök? „Már csak egy kis jókedv és némi humor hiányzik, de arról majd a magyar ellenzék gondoskodik.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.