idezojelek

Memória

Bosszantja a németeket a nácizás? Minket is. Hát még, ha alaptalan… Például az a Deutsche Welle-riport, amely a budai Vár mostani felújítását a vészkorszakkal próbálta meg összemosni.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Máthé Zoltán

„Kevés dologgal lehet jobban felháborítani a németeket, mint azzal, hogy fals párhuzamokat vonunk a náci múltjuk és jelenbeli, aktuális események között” – írja a Népszavában Kósa András, aki szerint a Fidesz mintha tudatosan próbálná provokálni azt a pártot, a CDU-t és a kormányt, amelyiket amúgy legfontosabb stratégiai partnerüknek tekintenek. „Deutsch Tamás legutóbb Sebastian Vettel szivárványos cipője miatt nácizott, de hasonlította már a Gestapóhoz saját uniós frakcióvezetőjét (…), vont már hasonló párhuzamot Gulyás Gergely is.” Kósa szerint Berlin nem fogja elfelejteni a budapesti nácizást, egyszer elfogy a türelem…
 

Ha a szervilizmus fájna, a szerző harsányan üvöltözne.
 

„Ahogy a norvég kormány beintett Orbánéknak, úgy egyszer sor kerülhet ilyenre akár Berlinben is” – emeli fel mutatóujját Kósa lakáj. A norvég „beintésről” annyit: a magyar kormány ragaszkodik korábbi megállapodáshoz, amely kimondja: konszenzussal kell kijelölni a Norvég Alap milliárdjait elosztó szervezetet. Magyarország a hét pályázóból a Soros által támogatott Ökotárson kívül bárkit hajlandó elfogadni, Norvégia ellenben ragaszkodik Gyuri bácsi kitartottjaihoz, miközben olyan elismert pályázókat zárt ki, mint például a Magyar Vöröskereszt.
 

Bosszantja a németeket a nácizás? Minket is. Hát még, ha alaptalan… Például az a Deutsche Welle-riport, amely a budai Vár mostani felújítását a vészkorszakkal próbálta meg összemosni, azt a hazug látszatot sugallva, hogy a zsidóknak ma is félniük kell Magyarországon. Arról viszont elegánsan megfeledkeztek, hogy a budavári romok zömét a náci megszállóknak „köszönhettük”. Memória, Damen und Herren!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.