idezojelek

Egy hoppmester

Szent-Iványi István helyteleníti, hogy a magyar miniszterelnök egy ideje a székelyföldi Tusnádfürdőn teszi fontos bejelentéseit.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2022. 07. 25. 5:59

Szent-Iványi István helyteleníti, hogy a magyar miniszterelnök egy ideje a székelyföldi Tusnádfürdőn teszi fontos bejelentéseit. A megboldogult SZDSZ hajdani államtitkára a Hírklikk riporterének ezzel kapcsolatos „szellemes” fölvezetését – „Ön tud arról, hogy Magyarországot valamikor áthelyezték Kárpátaljára, és a fővárost Tusnádfürdőre?” – még ki is egészíti: „Már a kormánytagok is onnan üzengetnek. Olyan konkrét intézkedéseket is ott közölnek, amiket máskor Budapesten.” Szent-Iványi szerint ezeket a Kormányinfón kellene bejelenteni, az a megfelelő hely erre.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kéretlen hoppmester, a portál visszatérő szakértője jómúltkor azt is javasolta: ha Orbán Viktor jó viszonyra törekszik az amerikai elnökkel, le kell váltania külügyminiszterét, ugyanis Szijjártó Péter jelképezi azt a magyar kormányt, amely annak idején kiállt Donald Trump politikája mellett. Ráadásul ő a szószólója a kabinet keletinyitás-politikájának.

Aki nem tudná, milyen volt (és milyen lenne) a liberális magyar külpolitika, ízlelgesse ezeket a nyilatkozatokat. Benne lapul a szervilizmus és az arrogancia valamennyi alapeleme.

Kis színes. A tavaszi választás előtt Szent-Iványi a kormánypárti médiumokat is kiosztotta, mondván, azzal riogatnak, hogy Nyugat-Európában a migránsok miatt az emberek rettegésben töltik mindennapjai­kat, holott ez nem igaz. A bűnözési statisztikák azt mutatják, ahol beengedték őket, semmivel sem rosszabb a helyzet, mint például Magyarországon, mondta a humorista. (A szilánkosra aprított nyugat-európai peremkerületek fotói nyilván az Orbán-média trükkfelvételei.)

Borítókép: Szent-Iványi István (Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Az ABBA-tól a nem bináris senkiig

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.