idezojelek

Folytassa, Fleck!

Fleck Zoltán megmondóember állapotában nem történt érdemi javulás.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Földi Imre

A Fidesz saját csapdájába esett bele azzal, hogy a hazugságra épülő rezsicsökkentésre alapította a politikáját, magyarázza a Hírklikknek a portál állandó megmondóembere, Fleck Zoltán jogszociológus, vátesz. 

Szerinte előre lehetett tudni, hogy ez fenntarthatatlan, hisz a milliókat érintő csökkentésnek rossz a kiszámítási módja, és ez elvezethet valamilyen robbanásig. „Az igazi bizalommegvonás az éhséglázadásokkal akkor lesz – emeli föl mutatóujját az alkalmi Nostradamus –, amikor az emberek elkezdenek valóban fázni.”

Mint látjuk, Fleck Zoltán állapotában nem történt érdemi javulás.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tanár úr a múlt esztendő végén azzal vált egy csapásra ismertté, hogy kijelentette, egy ellenzéki választási győzelem után időlegesen le kell mondanunk a jogállam tiszta érvényesüléséről. (Pár napig talán akasztani is lehet.) Fleck ápolt abból indult ki, hogy Magyarország a Fidesz hatalomra kerülése óta már úgysem demokrácia, így aztán minden gond nélkül túl lehet lépni a törvényeken. (Hogy mi a demokrácia, kik a demokraták, azt természetesen ők, affektáló ellenzéki entellektüelek határozzák meg.)

Hogy érthetőbb legyen: a győztes ellenzék darabig eltekintene a jogállamiságtól, hogy az helyreállítható legyen. Felfüggesztené a jogot a „demokrácia” érdekében. Tudnak követni?

Most meg itt ez az éhséglázadásos riogatás…

Csak azt nem értem, hogyan lehet az, hogy Fleck mulattató ebben a megveszekedett diktatúrában is gond nélkül terjesztheti az épületes ökörségeit? Ha itt tényleg diktatúra lenne, legföljebb a Gyűjtőfogház tömlöcének vízvezetékcsövén kopogva adhatna interjút valamelyik szamizdat portálnak.

Borítókép: Fleck Zoltán (Fotó: MTI/Földi Imre)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.