idezojelek

A címer visszatért

A mai nappal a tradicionális címer jelképezi ismét a klubot – jelentette be kenetteljes közleményében Roderick Duchatelet.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2022. 07. 05. 5:59
Fotó: Illyés Tibor

„A mai nappal a tradicionális címer jelképezi ismét a klubot. Az a címer, amely a rendszerváltástól az egységes újpesti sportot képviseli” – jelentette be kenetteljes közleményében Roderick Duchatelet, az Újpest futballcsapatának tulajdonosa a minap.

Mielőtt elérzékenyülnénk, fussunk át az előzményeken!

2011-ben, amikor a belga üzletember megvásárolta a sokszoros bajnok és kupagyőztes lila-fehér futballszakosztályt, sokan a hagyományok folytatóját remélték benne, ám hamar kiderült, nincs igazán komoly célja a csapattal; a tehetséges játékosokat eladta, helyettük másod-, harmadosztályú futballistákat vásárolt a földgolyó legkülönbözőbb részeiből. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az együttes ennek megfelelően egyre lejjebb került a tabellán. Ducha­telet egyetlen figyelemre méltó „teljesítménye” az volt, hogy 2017-ben a klub címerét lecserélte egy vécédeszkára emlékeztető grafikára, fütyülve arra, hogy nemcsak a szurkolók, de egész Újpest lelkivilágába nyúl bele. Mintha azt is megvette volna a szakosztállyal együtt. Indoklása szerint „a klub fejlődése ezt kívánta”. (Egy frászt. Ezzel akarta elérni, hogy anyagilag is függetlenedjen az Újpest TE anyaegyesülettől, s csak az ő cégéhez folyjon be a pénz…) Hidegen hagyta a stadion előtti ezres tüntetés, és az a tiltakozó levél sem zavarta, amelyet másfél száz ismert „lila” írt alá, olimpiai és világbajnokok. (Mennyire nem igaz, hogy az átkosban rendőrcsapatnak csúfolt klubnak nem volt „szíve” – tehetett is arról szegény, hogy annak idején a belügy lett a gyámja.) 

Sokévi huzavona után a bíróság végül a felperes anyaegyesületnek adott igazat: a most „érző újpestit” alakító belgának is meg kell hajol­nia a régi címer előtt.

Borítókép: Roderick Duchatelet, az Újpest FC elnöke, tulajdonosa sajtótájékoztatót tart a klub helyzetéről Budapesten, a székházukban 2014. március 14-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.