időjárás 2°C Taksony 2022. november 29.
logo

Tolerancia élőben

Pilhál György
2022.09.21. 05:59 2022.09.21. 16:53
Tolerancia élőben

Amikor szembejön a valóság… Migránsokat utaztatnak dúsgazdag demokrata politikusok otthonaihoz, üdülőhelyeihez az Egyesült Államok déli államainak kormányzói, hogy gazdagék is tapasztalják meg a migránskrízist. (Volt már ilyen. Három esztendeje Donald Trump akkori elnök bejelentette, havonta ötszáz illegális migránst telepít a mexikói határról a demokrata párti politikusok által irányított városokba – le is állt nyomban a jövevények kötelező befogadásáért lármázók kampánya.) 

Az elmúlt másfél évben több millió illegális bevándorló érkezett, miután Joe Biden, a mostani elnök leállíttatta a határkerítés építését azzal a nem titkolt céllal, hogy bárki bejöhessen az országba. Tette ezt annak dacára, hogy a déli államok kormányzói korábban többször felhívták a figyelmét a bevándorlás miatt megnövekedett bűnözésre. Most, hogy a „humanisták” környékén is megjelentek a migránsok, az elnöknek hirtelen sürgős lett tanácskozni kormányával a kialakult helyzetről. 

Csak bukdácsol

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere kesergett minap a Klikk TV Mélyvíz című műsorában.

Pár éve beszámoltunk a svéd Samhällsnytt nevű portál riportjáról, amelyben arról kérdezték az utca emberét, be kell-e fogadnia az országnak a menekülteket. A megszólítottak lelkesen bólogattak: már hogyne kellene, feltétlenül. A buzgalom csak akkor hagyott alább, amikor a riporter rámutatott a mellette álló szerecsen emberre: „Nos akkor itt egy páciens, őt kellene befogadni. Mehet?” 

A lelkes „befogadók” erre ijedt makogásra váltottak: „Hát most pillanatnyilag izé, hehe…”, „Az a helyzet, ezt még meg kell beszélnem otthon” stb. Az emberbarát aktivisták egyik pillanatról a másikra zord kirekesztővé lettek. A tolerancia csak addig harsány, míg szembe nem jön a valóság.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Manuel Balce Ceneta)

Svédcsavar

Egy minapi svéd felmérés szerint a náluk élő migránsok több mint 85 százaléka tért vissza születési országába – nem elírás! – nyaralni.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.