idezojelek

Tolerancia élőben

Migránsokat utaztatnak dúsgazdag demokraták otthonaihoz az USA déli államainak kormányzói.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Amikor szembejön a valóság… Migránsokat utaztatnak dúsgazdag demokrata politikusok otthonaihoz, üdülőhelyeihez az Egyesült Államok déli államainak kormányzói, hogy gazdagék is tapasztalják meg a migránskrízist. (Volt már ilyen. Három esztendeje Donald Trump akkori elnök bejelentette, havonta ötszáz illegális migránst telepít a mexikói határról a demokrata párti politikusok által irányított városokba – le is állt nyomban a jövevények kötelező befogadásáért lármázók kampánya.) 

Az elmúlt másfél évben több millió illegális bevándorló érkezett, miután Joe Biden, a mostani elnök leállíttatta a határkerítés építését azzal a nem titkolt céllal, hogy bárki bejöhessen az országba. Tette ezt annak dacára, hogy a déli államok kormányzói korábban többször felhívták a figyelmét a bevándorlás miatt megnövekedett bűnözésre. Most, hogy a „humanisták” környékén is megjelentek a migránsok, az elnöknek hirtelen sürgős lett tanácskozni kormányával a kialakult helyzetről. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pár éve beszámoltunk a svéd Samhällsnytt nevű portál riportjáról, amelyben arról kérdezték az utca emberét, be kell-e fogadnia az országnak a menekülteket. A megszólítottak lelkesen bólogattak: már hogyne kellene, feltétlenül. A buzgalom csak akkor hagyott alább, amikor a riporter rámutatott a mellette álló szerecsen emberre: „Nos akkor itt egy páciens, őt kellene befogadni. Mehet?” 

A lelkes „befogadók” erre ijedt makogásra váltottak: „Hát most pillanatnyilag izé, hehe…”, „Az a helyzet, ezt még meg kell beszélnem otthon” stb. Az emberbarát aktivisták egyik pillanatról a másikra zord kirekesztővé lettek. A tolerancia csak addig harsány, míg szembe nem jön a valóság.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Manuel Balce Ceneta)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.