idezojelek

Napi ajvék

Valaki egyszer megszámolhatná, hány monetáris vészharangozót szólaltatnak meg napi/heti rendszerességgel az ellenzéki médiumok.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

„Egy-két év kellene ahhoz, hogy Magyarország gazdaságának negatív spirálja megforduljon. Ám ehhez csatlakozni kell az euróövezethez, az Európai Ügyészséghez, vissza kell fogni az állami költekezést, a hitelek kibocsátását és a bérnövekedést, s persze teljesíteni kell az EU jogállami követeléseit. Ha ezt nem tesszük meg, rettenetes adósságtömeget fogunk magunkkal cipelni” – magyarázta Békesi László egykori szocia­lista pénzügyminiszter Bolgár Györgynek a Klikk TV-ben.

Békesi és Drágabolgárúr. Jézusom!

Valaki egyszer megszámolhatná, hány monetáris vészharangozót szólaltatnak meg napi/heti rendszerességgel az ellenzéki médiumok. (Kapásból néhány: Petschnig Mária Zita, Kéri László, Lengyel László, Bokros Lajos, Vértes András…) Bár egy kaptafára készülnek a bölcsességek, előadóik igyekeznek színezni az ökörségeiket. Békesi például most ekképp: „Mindegy, mit mond a miniszterelnök, hogy kiadta az utasítást, év végére egy számjegyű lesz az infláció, ha pedig befejeződik a háború meg kitör a béke, akkor vége lesz, egyik sem következik be.”

Hősünk sose ment a szomszédba egy kis hangulatkeltésért. A ­2018-as választások előtt például azt fejtegette, a Fidesz még utcai robbantások szervezésétől sem riadna vissza, hogy hatalomban maradhasson: „Néhány robbantás után a hívei könyörögnének a szükségállapotért, így akár el is halaszthatná a választást.” Nem pont így történt.

Mondják, Békesinek van valami jótékony kisugárzása. Fuvolázó hanghordozása anno sikeresen tompította az áremeléseket követő lakossági anyázásokat. Dacára ennek Horn Gyula kirúgta a kormányából. Helyére a kétségbeejtő Bokros Lajos került – de az már egy másik rémtörténet.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Békesi László volt szocialista pénzügyminiszter (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.