idezojelek

„Hőseim az SZDSZ-ben voltak”

Kerpel-Fronius 2019-ben főpolgármesternek is jelöltette magát, ám elbukta az előválasztást.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Szigetváry Zsolt

„Kerpel-Fronius Gábor a Momentum polgármesterjelöltje a Belvárosban!” – jelentette be a frenetikus hírt a Facebook-oldalán Gelencsér Ferenc. A pártelnök szerint jelöltjük „főpolgármester-helyettesi tapasztalatával, hitelességével és erős csapatával le fogja győzni a Rogán Antal és baráti köre által kisajátított állampárti vezetést az V. kerületben!”.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kerpel-Fronius 2019-ben főpolgármesternek is jelöltette magát, ám elbukta az előválasztást, akárcsak tavaly tavasszal a Momentum elnöki posztját, ahol a csörgősipkás kordonbontó, Gelencsér előzte meg. Momentán főpolgármester-helyettesként üldögél a Városházán, titulusa szerint ő felel az átláthatóságért, a részvételiségért, az innovációért és a fenntartható fejlődésért, bármit is jelentsen mindez. „Gyerekkoromban ministráltam is – mesélte egy ízben –, aztán jöttek a kamaszkori kérdések, és olyan ostoba válaszokat kaptam a plébánostól, amikkel eltávolított a formális vallásgyakorlástól. […] Az én hőseim az SZDSZ-ben voltak. […] Az 1990-es SZDSZ értékeiben egyébként semmi olyan nincs, ami ne lenne ma vállalható.” (Szegény valószínűleg nem tudja, hogy ilyen kijelentésekkel az ember önként ugrik fejest a politika pöcegödrébe.) Az SZDSZ után szavazott a Fideszre is, darabig az LMP környékén tett-vett, aztán jött a nagy szerelem, a Momentum. „A NOlimpia-kampány nagyon szimpatikus volt. […] Megismerkedtem Fekete-Győr Andrással […], és néhány hónap múlva kitöltöttem a felvételi nyilatkozatot.” Kerpel-Fronius emellett vegetatív nevettető. Jó múltkor például, amikor azt kérdezték tőle, hol tart a Lánchíd ügye, közölte: „Az a folyamat, hogy ezt most megcsináljuk, folyamatban van.”

Hozok bort.

Borítókép: Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes nyilatkozik a sajtónak a Fővárosi Közgyűlés ülése elõtt 2020. június 24-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.