idezojelek

Fővárosi zöldségek

Azt mondja Bardóczi Sándor fővárosi főtájépítész, nem igaz, hogy a Városligetben a Liget projekt miatt nőtt a zöldfelület.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Azt mondja Bardóczi Sándor fővárosi főtájépítész, nem igaz, hogy a Városligetben a Liget projekt miatt nőtt a zöldfelület. Szerinte ezt igazolja az az elemzés is, ami egy 2015-ös és 2020-as műholdas infrafotó összehasonlításával készült. „A legnagyobb zöldfelületi növekmény a lebontott és még ma is kordonok mögötti Pecsa területén, illetve a Fővárosi Állat- és Növénykert területén detektálható” – bizonykodik a posztjában. Baán László, a Liget projekt miniszteri biztosa azt mondja, Bardóczi tudja, hogy a ligeti zöldfejlesztések zöme épp az azóta eltelt három évben történt. Vagyis Karácsony embere szamárságot állít. Zöldségeket beszél.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az embernek van egy olyan érzése, mintha a főtájépítész (ez új titulus idehaza, Karigeri-lelemény) örömét találná abban, hogy marhaságokat mond. Jó esztendeje például azzal állt elő, gyepkarbantartási célból mielőbb legelőket kellene kialakítani a főváros lakótelepeinek környékén; kis befektetéssel meghonosítható lenne a birkalegeltetés. (Hogy most hol tart a projekt, nem tudni, talán leinformálható számadó juhászokat, furulyázni tudó kisbojtárokat keresnek.)

Bardóczi volt az is, aki elárulta, miért nem érdemes Budapesten füvet nyírni. „Ha a szépet felváltja gondolkodásunkban az etika, ha a zöldfelületeinkre nem pusztán látványként, hanem élőhelyként tekintünk, elkezdődhet a változás” – e költői gondolattal magyarázta a méteres gaz előnyeit. (Természetesen szakmai köntösbe csomagolt Karácsony-trükkről van szó: így nyúlható le a kaszálásra szánt közpénz.) Egyébként nincs sok választásunk: vagy megszokjuk, vagy belezöldülünk.

 

Borítókép: Bardóczi Sándor (Fotó: MTI/Soós Lajos)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.