idezojelek

Nem tudja, de mondja

SZDSZ híján Eörsi Mátyás momentán a Gyurcsány-pártban mószerolja a kormányt.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

A Türk Államok Szervezetének minapi csúcstalálkozóján Orbán Viktor miniszterelnök megbeszélést folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel is. – Vajon miről beszélhettek? – teszi fel a kérdést a Hírklikk riportere Eörsi Mátyás megmondóembernek, a DK külügyi szakértőjének. Eörsinek persze gőze sincs erről, de ha már kérdezik, beszól a kormányfőnek: – Gondolom, hogy Orbán Viktornak különös örömöt okoz, hogy olyan barátai vannak, akik autokraták, tekintélyelvűek, akik a Nyugattal szemben állnak. […] A magyar miniszterelnök egójának egyszerűen jót tesz, hogy Kazahsztánban olyan vörös szőnyeges fogadást kap katonazenekarral, amilyet Nyugaton már nem kap senki, mert nem ezt tartják a diplomácia lényegének.

Már ennyiből is kitetszik, Eörsi nincs nagy véleménnyel Magyarország miniszterelnökéről. Pár hónapja kijelentette, az ország nemzetközi tekintélyét csak azután lehet helyreállítani, ha a választók elzavarják az Orbán-kormányt. „Hatékonyabb manipulációt, mint amit a jelenlegi hatalom művel, Goebbels óta senki nem tudott bemutatni Európában” – jelentette ki az SZDSZ-alapító (aki egy időben azzal a Bauer Körmös Miklóssal futtatott közös ügyvédi irodát, aki hajdan az ÁVH Andrássy út 60. szám alatti szabadidőközpontjának manikűrszalonjában futott be emlékezetes karriert). Retkes Attila, az SZDSZ utolsó elnöke ekképp írja le a tenyérbemászó Eörsit: „A párt egyik legkellemetlenebb modorú, kifejezetten arrogáns, ráadásul saját eszmetársait is rendszeresen hátba támadó, ezért belső körben megbízhatatlannak tartott politikusa volt.”

SZDSZ híján Eörsi Mátyás momentán a Gyurcsány-pártban mószerolja a kormányt.

Van kérdés?

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Eörsi Mátyás, a DK tagja, korábbi SZDSZ-es országgyűlési képviselő a Gyurcsány-párt árnyékkormánya által szervezett programbemutató-sorozat első állomásán a budapesti Danubius Hotel Heliában 2023. szeptember 29-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.