Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

idezojelek

Ige a platóról

Tovább árnyalta saját portréját Magyar Péter mutatványos a minap.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Tovább árnyalta saját portréját Magyar Péter mutatványos a minap. Ezúttal egyházi vonalon tette le a névjegyét. Az Európába igyekvő prókátor rövid időre megállt a borsodi Putnoknál, hogy híveinek egy katolikus templom közelében hirdessen igét – hordó híján egy kisteherautó platójáról. (Oda kell ám figyelni a frissen keltezett messiásra, mint a lejárt szavatosságú tehéntúróra, mert könnyen meghajtja az embert. Nemritkán hányingert okoz.)

Emelkedettnek nem nevezném a rögtönzött majálist, suttyónak annál inkább. Idősebbeket alighanem az ötvenes évek tenyérbe mászó Marosán Bucijára emlékeztette a kevély szónok.

Nem merülnék a részletekbe, emberünk a helyi polgármester évekkel ezelőtti állítólagos kijelentéseit citálta. A trágár elemekkel tűzdelt harcias szöveg lázba hozta az egybegyűlteket, legjobban magát a nekiveresedett előadót. Nagyon gáz volt szegény. – Gyere ki! – ordítozta a platóról a templomban tartózkodó polgármesternek. Később a miséről távozóknak is beszólt. – Szégyelljék magukat! Remélem, újraszentelik majd ezt a templomot!
„Hozzá képest Hadházy a fasorban sincs – magyarázza egy kommentelő. – Bekerült a mókuskerékbe, napról napra egyre vadabbakat kell mondania, különben megy a lecsóba. Már Jakabnak sem jött be a kocsmai stílus.” Egy másik szerint „igényesebb pöcegödör kivetné magából ezt a túlpörgött provokátort”.
Hogy kerek legyen a messiásportré, ízlelgessük a szimpatizánstoborzó szlogent: „Aki a Tisza Pártra szavaz, az a békére, a szeretetre, az összefogásra, az árkok betemetésére és egy boldogabb magyar jövőre szavaz.” Van kérdés?

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Levél egy volt barátomnak

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Globalista diktatúra Európában

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Új politikai korszak a választás után

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Magyar Péter kártyavára szépen lassan kezd omladozni

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.