Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

idezojelek

Most neki harangoztak

Mintha bárkit is érdekelne, minap közreadta pontokba szedett intelmeit az EP-ből kipottyant Ujhelyi István baloldali harangozó.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2024. 06. 15. 5:59

Mintha bárkit is érdekelne, minap közreadta pontokba szedett intelmeit az EP-ből kipottyant Ujhelyi István baloldali harangozó. Ízelítő az Ujhelyi-parainesisből: „Ne hazaárulózzák egymást! […] Bízzunk benne, hogy a fideszes képviselők is mielőbb felismerik, ők mennek szembe az autópályán. […] Nem igaz, amit sokan mondanak, hogy az EP a pártok kifizetőhelye, jóval több tenni akaró, aktív politikust láttam, mint léhűtőt”. Stb. (Emberünknek ezentúl sem kell kukákban turkálnia. Az ENSZ turisztikai világszervezetének uniós intézményekhez rendelt nagyköveteként folytatja, illetve az Esély Közösség alapítójaként „egyfajta politikai szemtanúként aktív elemzője, külső civil formálója” lesz a hazai közéletnek.)
 

Ujhelyi munkásságáról az a jelenet maradt meg, amin még a külföldi baloldali politikusok is megdöbbentek: Orbán Viktor egyik uniós beszéde után Ujhelyi fölállt a strasbourgi parlamentben, s előbb goebbelsi propagandának minősítette a miniszterelnök konzultációs levelét, majd, hogy nagyobbat szóljon, mindjárt szét is tépett egyet.

 És ahogy ott állt idvezült tekintettel… Meg azok a fotók, amelyeken Eva Kailivel pózolt. Idebiggyesztem Ujhelyinek a pártjával kapcsolatos észrevételét is: „Elhervadt a szegfű, új földet kell hozni, megöntözni és egy új virágot elültetni”. Névjavaslattal is előállt a brüsszeli Micsurin: legyen az új közösség neve Esély. (Mintha a sezlonokat kellene lecserélni, ha deficites az örömtanya.)  A mostani kommentekből csak kettőt merek idézni: „A vágóhídi marha bőre sincs ilyen vastag.”, „Egy szimpla viszlát elegánsabb lett volna…”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Köln ne legyen Irapuato!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A Biden fiú ügyei a klánról vallanak

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A valódi hírek Brüsszel szerint

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Képeslapok a mai Európából

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.