idezojelek

Levegőért kapkodnak

Betegünknek annyiban igaza van, hogy az uniós döntéshozók finoman fogalmazva sem lelkesednek Orbán Viktor békemissziós munkásságáért.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

„Tusványoson folytatja misszióját az Orbán nevű békegalamb” – enged betekinteni saját aggasztó állapotába a Hírklikk hasábjain Föld S. Péter betűvető. (A viccelődő ember annak idején a Ludas Matyi című bolsevik élclap munkatársaként próbálta megnevettetni a legvidámabb barakk lakóit – de csak felgyorsította a rendszerváltást.) Most azon rugózik szegény, hogy a magyar miniszterelnök képes volt a ma kezdődő erdélyi szabadegyetemet békemissziója fontos állomásának nevezni. Hallatlan!

Betegünknek annyiban igaza van, hogy az uniós döntéshozók finoman fogalmazva sem lelkesednek Orbán Viktor békemissziós munkásságáért. (A levegőért kapkodó Ursula von der Leyen például arra szólított fel minap, hogy a miniszterek ne vegyenek részt a budapesti informális tanácsüléseken. Az Európai Parlament hatvanhárom magasröptű képviselője pedig az EU vezető intézményeihez intézett levélben követeli, vonják meg Magyarországtól a szavazati jogot. Brávó!) A kormányfőt lebékegalambozó Föld S. lakáj szerint Orbán Viktor békemissziója „nem fontos állomás lesz, hanem sehova sem vezető vakvágány”. Az meg sem fordult a fejében, hogy a háborús felek külső beavatkozás nélkül nem lennének hajlandók béketárgyalásokra. Azzal, hogy a miniszterelnök nagyhatalmak vezetőivel tárgyalt, a béke lehetőségét villantotta fel az öt további évre tervezett vérontással szemben – ezért ijedtek meg ennyire az utolsó ukránig tartó háborúra spekuláló Ursuláék a brüsszeli terepasztalnál.

Még ha lezárnák is a háborút, azért azt úgy mégse lehet, ahogyan Orbán Viktor akarja, mert a végén még neki lenne igaza. Ne má’!

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Ursula von der Leyen szájára vette ’56-ot

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Törékeny a globalista uralom

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Szent István elborzadna Pressmantől

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Gyurcsány és a kisszerszám

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.