idezojelek

Plebejusok a barakkban

A pártállami foximaxi fejtágító megszűntével mára jókora űr keletkezett, a demagógok ideológiai vákuumba kerültek. Ezt próbálja orvosolni Gyurcsány Ferenc és csapata.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Ahogyan tegnapi Magyar Nemzet-írásában (Történetek a legvidámabb barakkból) Szentesi Zöldi László, magam is örökké valamiféle lélektani magyarázatot keresek, hogyan váltak hazaáruló gazemberekké a kommunista vezetők, 

miféle magánhazugságokkal bélelte ki az életét az, akit a senki tartományából a felhők fölé fújt a keleti szél.

László kollégámat a dokumentumfilm-rendező Vitézy László pártállami vezetőkkel készített sorozata (1989–1990) késztette merengésre. Azon belül is az, ahogyan ködösítettek a levitézlett főkolomposok… „Nézem a kommunista vezetők tekintetét, látom bennük a készséget és a tapasztalatot, de nem szellemi ügyekben, hanem a vörös kamarillapolitikában.” Mert a jó ritmusérzék nem szellemi kategória, pusztán pontos ösztön. „Visszataszító vonásuk, ahogyan állandóan átváltoznak, követik az aktuális szózatokat, jelmondatokat, programokat.”
Én bővíteném a kört. Márai Sándor írja 1962-es Naplójában: 

A náci korszak nem volt más, mint a plebejusok lázadása minden és mindenki ellen, aki emberileg felsőbbrendű. Mint most a kommunista merénylet: ha a romantikus, retorikus, poros és avitt Kommunista Manifesztumról lehántjuk a hímesét és a cifráját, marad a valóság, ami erkölcsi vonatkozásban nem más, mint csökkent értékű kispolgárok plebejusi összeesküvése.


Lassan mondom, hogy Lendvai Ildikó is megértse: csökkent értékű kispolgárok plebejusi összeesküvése.
A pártállami foximaxi fejtágító megszűntével mára jókora űr keletkezett, a demagógok ideológiai vákuumba kerültek. Ezt próbálja orvosolni Gyurcsány Ferenc és csapata; azok, akik máig küldetésként élik meg internacionalista eleik legfőbb célját, a hazaárulást.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Ursula von der Leyen szájára vette ’56-ot

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Törékeny a globalista uralom

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Szent István elborzadna Pressmantől

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Gyurcsány és a kisszerszám

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.