Dobrev: Küszködünk hó végén

Munkás hétvégét tudhat maga mögött Dobrev Klára, a DK uniós képviselője.

2021. 05. 03. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Munkás hétvégét tudhat maga mögött Dobrev Klára, a DK uniós képviselője. Pénteki bejegyzésében váratlanul Orbán Viktor családjának nőtagjait kezdte el sajnálni. Mint fogalmaz, vannak férfiak, akik partnerként tekintenek a feleségükre, nem pedig cselédként. Sajnálja, hogy a magyar miniszterelnök nincs közöttük. (Mennyire más az ő férje, Gyurcsány Ferenc, aki évekkel ezelőtt az „öregecskedő” feleségek lecserélésére buzdította a férfiembereket! Más kérdés, hogy végül őt cserélték le – a választók.)

A másnapi Dobrev-bejegyzés is az igazságérzetünkhöz szól. „Ha munka van, minden van, hangzik el sokszor, és ez nyilván eszünkbe jut május elsején, a munka ünnepén is. De valóban így van? Orbán Magyarországán szerintem ez régóta nincs így – írja Klárika. – Ha munka van, akkor is csak küszködünk a hó végén, és figyeljük a naptárt, hogy milyen napra esik elseje, ötödike, tizedike, kinek mikor jön a fizetés.” (Nemrég egy népmesébe illő történettel ríkatta meg olvasóit a képviselő asszony. Igaz, ő nem egy tizenkét esztendős elkóborolt kislányt talált az utcán, mint Láriferi, hanem egy idős, anyagi gondokkal küzdő asszonyt a piacon, de ebből is ügyesen kihozta a demagógiát. „Látszott, azon vívódik, mit tegyen a kosárba. A szívem szakadt meg, mert azon gondolkodott, hogy tud-e banánt és mandarint venni, vagy csak az egyiket. Azt számolgatta, ­tud-e gyümölcsöt vinni az unokáinak.”)

„Ez jut ma a sokaknak az orbáni kevesek Magyarországán, mert ahol a keveseknek sok jut, ott a sokaknál kevés marad” – tájékoztat Dobrev Klára milliárdos a lenyúlt rózsadombi villa szalonjából.

Hallod, te éhes proletár?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.