idezojelek

Francia falunap: „Fehéreket jöttünk gyilkolni!”

A francia média egyszerű tömegverekedésnek hazudta a nyilvánvalóan vallási, rasszista indíttatású terrortámadást.

Horváth József avatarja
Horváth József
Cikk kép: undefined

A karácsony megünneplésének számunkra természetes formái Nyugat-Európában már évekkel ezelőtt elvesztek. Először kezdődött a balliberális média támadása a kirekesztőnek bélyegzett keresztény jelképek és az ünnepek elnevezése ellen. Majd folytatódott a radikális iszlamista terroristák véres támadásaival a karácsonyi vásárok ellen. Ma már Nyugaton csak ostromlott erődökké alakított, zárt körzetekben mernek szervezni karácsonyi, jaj, bocsánat, fényünnepi, vagy egyszerűen téli vásárokat. Azt a hiú reményt keltve, hogy ha kellően PC-k és önfeladók, önmegtagadók lesznek, akkor az iszlám radikálisok rohamcsapatai békén hagyják őket.

Van egy rossz hírem. Nem menekülhetnek, mert már nincs hova hátrálni. Az iszlám radikalizált, frusztrált és az európai életformát megvető hadai már nem elégszenek meg azzal, hogy a nagyvárosok általuk megszállt kerületeiben a saját értékrendjük szerint élhetnek. Etnikai, vallási és kulturális önazonosságuk teljes megélését az általuk jobb esetben csak lenézett, de sokkal inkább megvetett, sőt gyűlölt európai zsidó-keresztény alapú életformával szemben. Ennek jeleit láthattuk az elmúlt hetek során, amikor a nyugati nagyvárosok utcáin tíz- és százezrek követelték Izrael elpusztítását, majd már a kereszténység és a fehér emberek életformájának a felszámolását. Mert az szerintük rasszista, kirekesztő és iszlamofób. Ezek az utcára vonuló tömegek sok mindent akarnak, de beilleszkedni, asszimilálódni biztosan nem. Ráadásul ebben az esztendőben hasonló méretű migrációs áradat érte el Európát, mint 2015-ben. A nyugati, balliberális politikusok meg hallgatnak, vagy inkább hazudnak. Azt mondják, hogy ugyan vannak kisebb problémák, de ezek csupán elszigetelt jelenségek, egyedi esetek. Nincs itt semmi látnivaló, tessék oszolni – ismerjük ezt a mentalitást.

 

Ám a valóság ennél jóval tragikusabb. A nyugat-európai polgárok, amikor szembesültek az illegális bevándorlók tömeges megjelenésével a közvetlen környezetükben, akkor azt gondolták: jó, legyen így. Lemondtak lakásukról, házukról, és aki csak tehette, elköltözött másik kerületbe, biztonságosabbnak vélt városrészbe. De a folyamat nem állt meg. Ekkor kezdődött az a tendencia, hogy vidékre, etnikailag még homogén kisvárosokba, falvakba költöztek. A gyereknek biztonságos iskola, nyugodt utca, a szülőknek hosszabb ingázás a nagyvárosi munkahelyekre. Csakhogy tudomásul kellett venniük nyugati barátainknak, hogy ez nem a megoldás, csupán elodázása az őket fenyegető veszélynek.

 

Néhány napja egy alig ötszáz lelkes francia településen tartott falunapon kellett szembesülniük ezzel. „Fehéreket jöttünk gyilkolni!” – felkiáltással rontottak tucatnyian az ünneplő tömegre. Tizenhét fiatalt szurkáltak össze, többen súlyosan megsérültek, egy fiú pedig meghalt. „Jó ez az ország, segélyen élek, ingyen van a fogorvos, de nem szeretem a rasszista franciákat” – mondta a kamerába az egyik támadó. Tegyük hozzá, hogy ezt az akciót nem előzte meg semmilyen atrocitás a faluban a migránsokkal szemben. Gyilkolni akartak, pusztán azért, mert megtehetik, mert az őket befogadó országot, annak kultúráját, életformáját és lakosságát egyszerűen semmibe veszik.

A baloldali kormány részvétet nyilvánít és nem tesz semmit. A francia média pedig szinte már természetes módon egyszerű tömegverekedésnek hazudta a nyilvánvalóan vallási, rasszista indíttatású terrortámadást. Az idei nyáron egy szikra elég volt ahhoz, hogy Franciaország etnikai, vallási alapú háború szélére sodródjon. Mert Macron elnök be akarta váltani választási ígéretét, a migrációs szabályok szigorítását. Az utcákon tomboló tömeg nyomásának engedve persze rövid időn belül visszavonták a tervezetet. A helyzet azóta folyamatosan romlik, egész Nyugat-Európában. Már ott tartunk, hogy Svédországban menekültstátust szerzett migráns támad Franciaországban óvodásokra a nyílt utcán.

 

Hogy miért írom ezeket karácsony előtt? Semmiképp sem az ünneprontás szándékával. Sokkal inkább azért, hogy ha az ünnepek alatt összegyűlik a család, akkor legyünk tisztában azzal, hogy a mi békés, boldog ünneplésünk már régen nem természetes dolog alig pár száz kilométerrel nyugatabbra.

 

És ez annak a következménye, hogy néhány évvel vagy évtizeddel ezelőtt az első jelnél hallgattak. Talán azért, mert egyszerűen elhitték a balliberális mantrát a szép, színes, békés multikulturális világról. Ma már hiába féltik önmagukat, családjukat és országukat a rémisztő jövőtől. Mert ezt csak egyszer lehet elrontani, és ők ezt megtették. Ezt követően ha nem is lehetetlen, de sokkal nehezebb, súlyosabb áldozatokkal jár visszakapni azt, ami egyszer az övék volt. 

Nekünk ma még sokkal egyszerűbb a helyzetünk. Ahhoz, hogy ez így is maradjon, az kell, hogy az aprónak tűnő dolgokban se engedjünk. Így őrizzük meg a karácsonyt karácsonynak. Nézzék ilyen szemmel a reklámokat a tévében! Már csak békés, boldog ünnepeket kívánnak nekünk a multicégek. Azokat a nyugati polkorrektnek szánt reklámokat kapjuk magyarítva, ami ott még-már megfelel. Amikor a karácsonyi forgatagban vagy fáradtan hazatérve egy pohár forró teát, vagy forralt bort kortyolgatunk a meleg lakásban, akkor tudjunk örülni annak, hogy egy békés, biztonságos, kultúráját megélni és megőrizni akaró Magyarországon élhetünk. Amit azonban éberen óvnunk, védenünk kell.

A szerző az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója

Borítókép: A franciaországi Crépolban történt terrortámadás helyszíne (Fotó: Europress/AFP)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.