idezojelek

Szorul a hurok Ilaria Salis körül

Az olasz média elhallgatja, hogy a szélsőbaloldali Antifa-tagot a magyar hatóságok mivel vádolják.

Miklósi Klára avatarja
Miklósi Klára
Cikk kép: undefined

Az Il Giornale olasz napilap április 7-i, vasárnap reggeli számában Daniele Dell’Orto írása segített abban, hogy az Ilaria Salis-ügyben az olasz olvasók tisztábban lássanak.

Ilaria Salisból az olasz baloldal lassan szentet csinál, őket csak az érdekli, hogy egy fiatal, egyelőre az ártatlanság vélelmére jogosult nővel milyen méltatlanul bánik a középkori módszereket alkalmazó magyar igazságszolgáltatás. 

Már kétszer lánccal a lábán, bilinccsel a kezén vonszolták be a tárgyalóterembe, igaz, mindkét alkalommal fülig ért a szája, hiszen pontosan tudta, hogy a kamerák fényében élete talán eddigi legnagyobb médiaeseménye vár rá. Erre nagy valószínűséggel itthoni ügyvédje, Magyar György is alaposan felkészítette.

A balliberális túlsúlyban lévő olasz média a váddal már sokkal kevésbé, vagy ha igen, akkor is csak mellékes, vagy igaz, vagy nem hozzáállással viszonyul. Ez az ügy alkalmat ad arra is, hogy a magyarországi viszonyokat, Orbán Viktort megalapozatlan vádakkal újra meg újra lehessen illetni, szapulni. Az olasz kormány és a miniszterelnök sem ússza meg szárazon, ők is hibásak, mert szégyen, gyalázat, nem tesznek meg mindent az ártatlan üdvöske kiszabadításáért, pedig tehetnék, hiszen Giorgia Meloni jó barátságban van Orbán Viktorral.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A lap írása új megvilágításba helyezte Ilaria Salis ügyét. A lap német forrásra utalva olyan bizonyítékokról ír, amik ha nyilvánossá válnak, akár el is dönthetik a per végső kimenetelét. A vád szerint Ilaria Salis a Hammerbande nevű, Lipcsében, Berlinben és Jénában székelő szélsőbaloldali terrorszervezet tagja. 

Évente több alkalommal, az erre alkalmas helyszíneken rajtaütésszerűen ártatlan embereket támadnak meg, hátulról, váratlanul csapnak le rájuk, maszkot viselnek, az áldozatot, miután a földre került, ott tovább rugdossák, ütlegelik, majd sietve elmenekülnek. Csapatban, összehangoltan támadnak.

Az egyik véres helyszín, a Gazdagréti téri, biztonsági kamerával készült felvétel nyilvánossá vált, ott fényes nappal támadtak, a bandában a videó alapján egyértelműen egy nő is volt. A másik támadás a Bank utcában, éjszaka történt. Ott Dudog László jobboldali énekest ütlegelték. A gazdagréti rajtaütés után az álarcokat levették, és ahol ez történt, ott is volt biztonsági kamera. Kiderült az is, hogy Ilaria Salis már azonosított társaival együtt vásárolt repülőjegyet Budapestre, és a telefonjában szerepel a Hammerbande ügyvédjének telefonszáma.

A biztonsági kamerák felvételeit antropometria-szakértő elemezte (a tudományág az emberi test leírható és mérhető jellegzetességeinek rendszerezésével és egybevetésével foglalkozik), az alkalmazott, fejlett digitális technika alapján 90 százalékban valószínűsíthető, hogy Ilaria Salis szerepel a brutális felvételeken. Már nem kell sokat várni, hogy meztelen legyen a király!

A közelgő EU-választásokra való lázas készülődés során több baloldali olasz pártban is felmerült a lehetőség, hogy Ilaria Salist is jelöljék nem minden hátsó szándék nélkül: sikeres szereplés után így ki lehetne őt szabadítani a magyar börtön középkori viszonyaiból. A legnagyobb olasz baloldali párt saját delegá­ciót is küldött volna a legutóbbi budapesti tárgyalásra, de végül a bizonytalan kimenetelű politikai siker miatt elvetette ezt a lehetőséget. Nem így döntött a legutóbbi olasz parlamenti választásokon 3,63 százalékos eredménnyel szereplő AVS (Al­leanza Verdi e Sinistra, Zöld Baloldali Szövetség) pár nappal ezelőtt bejelentette, hogy Roberto Salis, Ilaria apja támogatásával ők igenis jelölik a baloldal új angyalkáját. Így megteremthetik annak a lehetőségét hogy egy „európai állampolgár jogait és méltóságát megvédjék”. 

Roberto Salis kitartóan kampányol lánya védelmében, egyetlen szóval sem utalva arra, hogy mivel is vádolják. Az objektív, korrekt tájékoztatást teljesen mellőző hozzáállás az olasz balliberális média teljes egészére jellemző.

Az Il Giornale az AVS döntésére vonatkozó tudósításához csatolt kommentben a lap főszerkesztője, Alessandro Sallusti megírta, hogy ha Ilaria Salis életrajza ideális az olasz baloldal számára, ezzel nem Európát, hanem saját választóikat hagyják cserben, azokat, akiknek a jogait egy a rendőrök ellen Molotov-koktélokat dobáló, az utcán álarccal hátulról támadó figurával szeretnék képviselni.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök is állást foglalt: minden párt demokratikus joga, hogy kit jelöl képviselői sorába. Ilaria Salis ügyéből politikai tőkét kovácsolni azonban nem feltétlenül szerencsés döntés. A párt olasz honlapján egyelőre nem található a jelölésre vonatkozó naprakész információ. Arra vonatkozóan, hogy Ilaria Salist mivel is vádolják, természetesen semmiféle utalás nem található.

 

A szerző a nagykovácsi Fidesz-szervezet alelnöke

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Így kell harcolni Magyar Péter ellen

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.