időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo

Alvó terroristák

Szemán László János
2019.09.04. 06:00
Alvó terroristák

Hasszán Farhud jogilag még nem terrorista, nevét is csak azért tudhatjuk, mivel a görög titkosszolgálat nyílt levélben leírta. A 27 éves szírt az Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezet egyik fegyveres egysége parancsnokaként vádolja a nyomozó főügyészség a videómegosztókon ma is látható kegyetlenségekkel.

Az ISIS leigázta szír területek lakosságát „kivégzésekkel, kínzásokkal módszeresen megfélemlítették, a terrorszervezethez nem csatlakozó, a bevezetett törvényeik szerint az »iszlám ellenségeinek« tekinthető személyeket, közösségeket elrettentő módszerekkel megbüntették vagy megsemmisítették”.

A vádirat szikáran írja le a kegyetlenségeket. „Farhud és egysége 2015. május elején a műkincsekben gazdag Palmira elfoglalása érdekében, a hadászatilag fontos szíriai Homsz tartomány egyik városának, al Shokninak az elfoglalását kapta feladatul.

A feladat része volt, hogy a céljaikkal nem azonosuló városlakókról a vádlott »halállistát« készítsen. A listát az ISIS felsőbb vezetése hagyta jóvá, a kivégzés pedig Hasszán Farhud és fegyveres osztagának feladata volt.” A bizonyítékok szerint a férfi gyilkolt, embervadászatot tartott gyermekek, asszonyok ellen is – az ISIS elvárásainak megfelelve.

Hasszán Farhudot az élete végéig őrizhetjük majd, ha a bíróság bizonyítottnak találja a vádakat – terrorcselekménnyel elkövetett emberölés, emberiesség elleni bűncselekmények – és tényleges életfogytiglanra ítéli.

A Farhudok azonban itt élnek velünk tovább Európában. Az ISIS legyőzését követően ezrével tértek haza az Európában született gyilkológépek, és bizony szír, iraki vagy éppen török származású ISIS-terroristák is érkeztek észrevétlenül a gazdasági menekültek között. Pontos kimutatás nincs róluk, sokuk valódi kilétéről még a befogadó államok – Németország, Franciaország, Svédország – hatóságainak sincs fogalmuk. Mondhatni, alvó terroristák.

Nincs okunk feltételezni, hogy egy gyilkológép egyszer csak megjavul, és az Üdvhadsereg soraiba lépve jótékonykodásba fog, csokit osztogatva az utcán a gyerekeknek. A személyükben rejlő veszélyt bagatellizálni minimum ostobaság, de inkább bűn. Szűk látókörű politikai okokból pedig nem azt kell kárhoztatni, akik fellép ellenük.

Az Európai Unió azon vezetői, akik a feltétel nélküli bevándorlást támogatták és támogatják ma is, rázúdítva az öreg kontinensre a menekültek millióit, köztük terroristák ezreit, tudják egyáltalán, hogy kígyót melengetnek a keblükön? Utaztak ők valaha is a brüsszeli metróban, jártak-e a Maelbeek metróállomáson vagy éppen Párizsban, a Bataclan koncertteremben? Érezték-e valaha is egy bomba felrobbanásában megégett, darabjaira szakadt test semmivel össze nem téveszthető bűzét, a halál szagát?

A Magyar Nemzet olvasói biztosan emlékeznek még Salah Abdeslamra, aki 2015-ben a hazánkat elözönlő migránsok közé vegyült ISIS-terroristák sorát szállította Nyugat-Európába, hogy aztán több száz embert öljenek meg Párizsban és Brüsszelben. Igen, a Maelbeek metróállomáson és a Bataclanban is ők osztották a halált.

Nem árt, ha nyomatékosítjuk: több ezer terrorista zúdult Európára, olyanok, akik elevenen égették el ellenfeleiket vagy azokat, akik nem hódoltak be nekik; olyanokról van szó, akik a középkori harcos iszlám szellemében lefejezéssel adtak nyomatékot saját, kizárólagos eszméik­nek. Ugye, milyen furcsa, hogy ennek ellenére még nem írhatjuk le: Farhud terroristavezér…?

Nem a saría, a harcos iszlám törvénykezése, hanem a magyar jogrendszer alapján mondják majd ki Hasszán Farhud felett az ítéletet. Csakis köszönettel tartozunk azoknak, akik tisztességgel végezték a munkájukat, és bíróság elé állították őt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.