időjárás -1°C Aranka 2023. február 8.
logo

Bosszúhadjáratba kezdett a Soros-hálózat a guruló dollárok feltárása miatt

Összegyurcsányozva

Baranyai Gábor
2022.09.29. 06:00 2022.09.29. 09:47
Összegyurcsányozva

Gyurcsány Ferenc és Gulyás Márton, a baloldali zenekar két külön hangszeren játszó, de azonos fizetési listán szereplő muzsikusa szerda este eljátszotta a már jól ismert hazugságduettet a Partizán című műsorban. A mintegy másfél órás, a baloldali ellenzék e két neves zenészére írt mű egyik fő tétele: a Demokratikus Koalíció, a baloldal legtámogatottabb pártja elnökének, az ellenzéki összefogás kovászának semmi köze a nincs az április 3-i országgyűlési választáson számukra kiosztott méretes zakóhoz, sőt ott sem volt, és nem is támogatja azokat a politikusokat, akiket a baloldal az elmúlt néhány évben együttes erővel pajzsra emelt. 

Gulyás megkérdezte: „Mi volt a Demokratikus Koalíció megkülönböztetett felelőssége a választási vereségben?” Amire Gyurcsány a tőle megszokott gesztikulációval a nézők arcába hazudva csak annyit mondott: „Semmi, szerintem semmi.” Gulyás, mintegy visszhangozva az ordas kamut, úgy folytatta: „Azt állítod, hogy nem volt felelősségetek megkülönböztetett módon ebben a vereségben?” Mire Gyurcsány duplázott: „Őszintén azt gondolom, hogy nem.” A bukott miniszterelnök meg is magyarázta, hogy miért nincs semmiféle felelőssége a történtekért: az általa még említésre sem méltó baloldali közös miniszterelnök-jelölt, aki nem mellesleg legyőzte az előválasztáson a feleségét, Dobrev Klárát, azt kérte, hogy ne csináljanak semmit, amit Gyurcsány örömmel és zokszó nélkül teljesített. Így utólag már ott sem volt, semmi köze nincs a szivárványkoalíció amúgy tényleg vállalhatatlan és szimpla hazugságokon, hergelésen alapuló választási kampányához. A felelősségvállalás, ahogy 2006-ban és az azóta eltelt tizenhat évben, most sem erőssége Gyurcsánynak. 

Gulyás azon kérdésére, hogy miért nincs a választási eredménynek a belső elnöki pozíciódra nézve semmilyen következménye, Bástya elvtársi szerénységgel csak annyit válaszolt: „Mert nincs, aki kihívást intézzen velem szemben.”

Miután a DK alapító elnökétől megtudtuk, hogy nem vett tevőlegesen részt a választási kampányban és nem is felelős a baloldal súlyos vereségéért és válságért, odáig jutunk, hogy nyíltan megtagadja – szigorúan a nevek említése nélkül – a baloldal bukott közös miniszterelnök-jelöltjét, Márki-Zay Pétert és a baloldal látványosan inkompetens főpolgármesterét, Karácsony Gergelyt. Az már csak hab a tortán, hogy a DK-árnyékkormány, a Dobrev Klára-árnyékkabinet létrehozását tartja a legnagyobb újításának, amely szerinte a kormányzóképessége bizonyítéka. Majd kimondatlanul a Fidesz által létrehozott centrális erőteret dicsérve, annak ötletét szemérmetlenül lemásolva kijelenti: „Kár lenne tagadni, hogy amit csinálunk, az arról szól, hogy van-e az ellenzéknek egy politikai közepe, vagy nincs.”

Nem lennék annak a baloldali politikusnak a helyében, aki még mindig az összefogásban és most már a legnagyobb baloldali párt vezére által kimondottan, a DK-központú baloldali koalícióban képzeli el a helyét. A láthatóan magát mellőzöttnek érző, a baloldali kényszerszövetségesei által lenézett, nyugdíjba küldendő Gyurcsány revansra készül. A cél 2026-ig a teljes baloldal DK alá gyűrése, immár kimondva: sem előválasztás nem lesz többet, sem közös lista a 2024-es euró­pai parlamenti választáson, illetve a két év múlva esedékes önkormányzati választásokon, és olyan közös miniszterelnök-jelölt sem, aki nem Gyurcsány Ferenc felesége. Gyurcsány Ferenc vissza akar térni, igaz, az arca egy ideig még a felsége, Dobrev Klára lesz, de hát ki lenne ennél alkalmasabb, hogy végre egy tagadhatatlanul összegyurcsányozott jelölttel próbálják megszerezni a hatalmat.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, Gulyás Márton Partizán című műsora vendégeként (Fotó: YouTube/képernyőkép)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.