idezojelek

Finomkodó korrektség

Vera Jourova azt találta mondani, az európai politikusok „feleslegesen finomkodó korrektséggel” bánnak Magyarországgal.

Cikk kép: undefined
Fotó: Julien Warnand

Létezik magyarfóbia is a világon, hölgyeim és uraim. Valaha Seton-Watsont, Benes elnököt, Ceausescut járta át a kór, ma viszont olyan kulturált, európai előadókat, mint Verhofstadt, Daniel Freund meg a többiek. Pompás fejlődés. Nagy kár, hogy a fóbiások mindig eltűnnek, a magyarság pedig megmarad. Ma azért Vera Jourováról is beszélgessünk egy picit, csak hogy önfeledten örülhessünk a szép pillanatoknak.

Ez a szegény nő derék- és gerincbántalmai folytán azt hiszi, hogy majd ő megváltoztatja a történelem menetét, mi, magyarok pedig eltűnünk a népek sírjában, de legalábbis modernek leszünk, tücsköket eszünk, valamint azonos üzemmódban szexelünk. Mindegy is. A lényeg, hogy Jourova azt találta mondani, az európai politikusok „feleslegesen finomkodó korrektséggel” bánnak Magyarországgal. Meg hogy minket jobban ellenőrizni kell az ukrán–orosz háború miatti álláspontunk miatt.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha az Európai Unió gyarmattartásra rendezkedett be, mi pedig a fűszoknyás bennszülöttek szintjén létezünk, feltétlenül igaza van ennek a nőnek. 

Akinek azonban úgy rémlik, hogy az unió eredetileg különféle szuverén országok szövetsége, a nemzeti jogot pedig az uniós jog nem felülírja, hanem kiegészíti, továbbá magyar közjogi méltóságok képviselik és irányítják a hazánkat, nem pedig Vera Jourova, az Európai Bizottság alelnöke, aligha téved. Finomkodó korrektség – milyen szép is ez a szóösszetétel, nem is értem, miért nem korbáccsal vernek ki minket a saját hazánkból, ahogyan oly sokszor megtették már a történelemben.

Finomkodjunk mi is ide néhány korrekt észrevételt. 

Például kérdezzük meg Jourovától, hogy mi is a baj Magyarországgal? Konkrétan annyi, hogy nem állunk be a sorba, mert szabadok vagyunk, nem pedig alávetett fogyasztók, rabszolgák, akiknek az eredeti küldetéséből kiforgatott Európai Uniónak mostanában oly nagy a keletje. Első bűn: Magyarország – húzzuk alá, a magyar emberek többségének támogatásával – nemet mondott a korlátlan migrációra. Második bűn: azt sem engedjük, hogy pedofil magánszemélyek és őket támogató álkulturális csoportok garázdálkodjanak. 

Végezetül a harmadik, legfrissebb bűnünk: békét akarunk a keleti fronton, nem szállunk be a háborúba, senkit nem támogatunk, mert történelmünk és jelen helyzetünk is azt igazolja, hogy ránk ott semmi szükség. Ennyi hát az igazság, nem több, nem kevesebb. Ezért adták ki a brüsszeli fatvát ellenünk, és hurcolnának képletesen vérpadra minden magyart, aki nem a romlott, beteg új világhoz, hanem saját értékeihez óhajt ragaszkodni.

A szokásos sajtóviták, üzengetések, vicsorítások, amelyek menetrendszerűen követik az efféle gondolatmenetet, teljesen feleslegesek. Ebben az országban ugyanis bődületes többségben vannak, akik nem óhajtanak osztozni bevándorlók százezreivel, valamint beteg megrontókkal a mindennapjainkon, akik nem kívánjuk őket hősként ünnepelni, csak azért, mert az erő rossz oldalán állnak. 

Nyilvánvalóan a magyar emberek többsége, politikai szimpátiától egyébként függetlenül, távol akarja tartani magát az ukrán–orosz vérontástól is, amelyhez semmi közünk. A kárpátaljai magyarokhoz van egyedül, de sem Kijev, sem Brüsszel nem támogat bennünket, hiszen ezúttal „csak” európaiak és magyarok a szenvedők, az üldözöttek – őket nekünk kell megvédeni.

Így néz ki a valóság, mélyen nem tisztelt Vera Jourová. Szerintem Magyarország a miénk, és ez így is marad, akár van KGST, Országos Béketanács, Európai Bizottság, akár nincs. A nemzet ugyanis mi magunk vagyunk. Nem a fél világ által megvásárolt hazug, korrupt uniós díszpintyek, akiknek a szó szoros értelmében semmi közük a mi ügyeinkhez. Észosztás helyett tehát kezdhetnék elnézéskéréssel, hiszen nyakig merültek a mocsokban, de legalábbis hallgassanak, hiszen mindenben bűnösek, amivel minket vádolnak.

Borítókép: Vera Jourova, az Európai Bizottságnak az értékek és átláthatóság ügyében illetékes alelnöke (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.