időjárás -3°C Natália 2023. december 9.
logo

Ideje szólni

Pilhál Tamás
2023.09.20. 04:59 2023.09.20. 07:43
Ideje szólni

Filmvetítés lesz a Fidesz ma kezdődő, kétnapos esztergomi frakcióülésén. No nem valami klasszikust néznek meg a honanyák és honatyák, nem Eisensteint vagy Kuroszavát – nincs ilyen szerencséjük. Ehelyett a svéd filmipar egyik kortárs agitpropját, az „EU az iskolában” című, Magyarországot köpködő „dokumentumfilmjét” tekintik meg. Ha bírják gyomorral. E mozgóképet eredetileg svéd iskolásoknak vágta össze a stockholmi közszolgálati kanális, a Sveriges Utbildningsradio (UR), éspedig azért, hogy a kicsik idejekorán értesüljenek róla, micsoda barbár pokol az a Magyarország. Itt diktatúra van, megszűnt a sajtószabadság, Soros egyetemének helyét pedig sóval hintették be. Már csak elvétve akad egy-egy, dollárokon tengődő, Egyesült Államokban kiképzett Gulyás Márton, aki még dacol az orbáni önkénnyel.

A kiegyensúlyozott, hiteles tájékoztatás jegyében a magyar kormányból senki sem szólalhatott meg a „dokumentumfilmben”, Marci partizán viszont igen. Ő a szokásos, obligát diktatúrázás mellett tudatta: a magyaroknak nincs lehetőségük ellenvéleményt formálni a kormánnyal szemben. Agyad eldobod, tényleg ezt mondta. Éppen ő, aki ha éppen nem a Sándor-palotát dobálja vagy az Állami Számvevőszéket rondítja össze („ellenvéleményét” kifejtendő), akkor százezres nézettségű Partizán-videókat készít. Teljes az elhallgattatás, na.

Szóval ezt a filmecskét nézik meg a Fidesz-frakció tagjai, hogy aztán eldöntsék, kell-e nekünk ilyen kígyónyelvű szövetséges a ­NATO-ban (van már ott így is elég), vagy inkább mutassunk nekik fityiszt, ahogyan ők szoktak nekünk. Nem lepődnék meg, ha a képviselők az utóbbit választanák.

Amúgy mi abban a meglepő, hogy Svédországban és a túltenyésztett Nyugaton őrültségekkel, szégyentelen hazugságokkal tömik a gyerekek fejét? Mi ebben a rendkívüli, a szokatlan? Arrafelé már az óvodásoknak elkezdik sulykolni, hogy hiába születtek fiúnak vagy lánynak, valójában több tucat „társadalmi nem” létezik, mindenki azzá válhat, ami lenni szeretne, ehhez csupán el kell fáradnia a legközelebbi nemátalakító klinikáig. A bámulatosan művelt Svédországban immár magától értetődőnek veszik, hogy a férfiak is szülhetnek, így hát a kis Sveneket meg Ibrahimokat talán már az iskolában elkezdik fölkészíteni a tolófájásokra. És persze a fejükbe verik, hogy a migráció csodálatos, a papírok nélkül beeresztett csoportos nemierőszak-tevők pont ugyanolyan értékes tagjai a társadalomnak, mint az őslakos agykutatók. Ezekhez képest a magyarokról összehordott kazalnyi hazugság sem kirívó. A filmben fölbukkant Sara Svensson svéd politológus, aki a CEU-n volt kutatási munkatárs. Ő arról hablatyolt: ordas elnyomás van Magyarországon, a politika teljesen bekebelezte az oktatást.

Bezzeg náluk, ahol már a legkisebbeket más országok gyűlöletére nevelik, milyen példás demokrácia van. Aztán három, idomított középiskolást is mikrofonvégre kaptak, akik azon szörnyülködtek, hogy a magyar oktatásban kiemelt szerepe van a hazaszeretetnek. Szegényeket ez megrémíti. Engem viszont az rémít meg, milyen sebességgel hülyül elfele a kollektív Nyugat. Már fölfogni is képtelenek, mi az: Isten, haza, család. Azt sem tudják magukról, fiúk-e vagy lányok, ám arra van eszük, hogy népességcserével és öngyilkos szankciókkal vágóhídra tereljék Európát, minket pedig kórusban átkozzanak, elvegyék a nekünk járó pénzeket.

Itt az ideje véget vetni annak, hogy a svédek és Brüsszel lábtörlőnek használják a magyarokat. Az igazságra, a szép szóra nem vevők, ezért lehet, hogy nem nagyon maradt más lehetőségünk a védekezésre, mint hogy jelezzük kifogásainkat, illetve vétózzuk Von der Leyenék egyre nagyobb őrültségeit.

Borítókép: Tobias Billström svéd külügyminiszter Stockholmban 2023. május 26-án (Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Claudio Bresciani)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.