idezojelek

Zsoldosok krokodilkönnyei

David Pressman megfélemlítőnek nevezte a ki sem hirdetett törvényt.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined

Bár a szuverenitásvédelmi törvényt még el sem fogadták, a Szuverenitásvédelmi Hivatal még munkába se állt, a magyarországi baloldal máris tudni véli, hogy ez lesz minden idők leggonoszabb hivatala, amelyhez képest az ÁVH vidám kisdedóvó volt. Patás ördögök tanyáznak majd a hivatal falai közt, akik rituális szeánszokon, élve falják föl a balliberális szakújságírókat, lakmároznak a civil krónikások naponta újranövő májából. A megcsócsáltak vérét egy Szent Koroná-s vájdlingba gyűjtik, hogy abból a felcsúti főpatás minden pirkadatkor szürcsölhessen egy keveset, így nyerve örök életet. Tán ekkora szamárságokat még nem mondanak, viszont kánonban riogatnak.

A törvényjavaslattal a hatalom a kritikus hangokat akarja elhallgattatni. Ez nem újdonság, de az eszközeik erre egyre durvábbak. Ez a törvény valójában önkényvédelmi törvény

– panaszkodott közös közleményében az Amnesty, a K-Monitor, a Helsinki Bizottság, a Political Capital, a Transparency és a TASZ. Tehát Soros „civiljei”. Nem tetszik nekik a még el sem fogadott jogszabály, találva érzik magukat, noha még fülön sem csípte őket a hivatal.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

David Pressman megfélemlítőnek nevezte a ki sem hirdetett törvényt. A birodalom helytartója már most tudja, hogy az lesz. „Amennyiben ez a törvényjavaslat a független civil társadalom és a médiaszervezetek kriminalizálására és/vagy megfélemlítésére irányulhat, az nagyon veszélyes. Remélem, hogy Magyarország nem ezt az utat választja” – intette a magyarokat az idehelyezett ember. Ha valakinek, hát neki tényleg nem illett volna megszólalnia: az ő hazájában a miénknél jóval szigorúbb ügynöktörvény szabályozza az idegenből finanszírozott szervezetek sorsát. Arrafelé a mindenkori elnök politikai kinevezettje, a legfőbb ügyész dönt róla egy személyben, kénye-kedve szerint, melyik ügynökcsapat működhet és melyik nem. Nálunk ehhez képest a Szuverenitásvédelmi Hivatalnak nem lesznek hatósági jogosítványai, bírságot sem szabhat ki, s nem szánthatja be Soros ügynöklerakatait (sajnos).

A foghullajtott bolsevikok fedőszervezete, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége is kínlódott egy sort. Ők tudni vélik: a jogszabály nem a magyar szuverenitás védelméről, hanem a megfélemlítésről szól. A szuverenitásvédelmi történések Kabul Rózsájának is az elevenébe vágtak. Szabó Tímea közölte, hogy a kormány gyakorlatilag saját maga ellen nyújtotta be a törvénycsomagot. Szerinte Magyarország biztonságára a kínai és az orosz befolyás jelent veszélyt – nem az amerikai, dehogy. (Érdekes, mikor olyasvalaki értekezik külföldi befolyásról, aki 2001-ben a Harvard Egyetemen vezetett kutatást Afganisztán újjáépítéséről, majd a már szétbombázott országban az amerikai bábkormány fölállításában segédkezett. Átlagos, hétköznapi foglalatosságok.)

Tanulságos figyelni a tiltakozókat. Megint ugyanaz a néhány arc, név. Még se törvény, se hivatal, de már vonaglanak. Úgy tesznek, mintha bármi félnivalójuk lenne egy adatokat gyűjtő, elemző, a kormánynak javaslatokat tevő hivataltól. Műbalhé az egész. Krokodilkönnyeik azt célozzák, hogy a Nyugat újabb ürüggyel pellengérre állíthassa hazánkat, további nekünk járó pénzeket sikkaszthassanak el Brüsszelben.

– Én biztatom őket továbbra is, hogy szólaljanak meg. Mert ez önfeljelentés. Hát azok szólalnak meg, akik eddig ezt a pénzt kapták. Azok szólalnak meg, azok tiltakoznak, akik ebből élnek. Akik – mondjuk ki egyenesen – zsoldban állnak. Tehát most ez a zsoldosok tiltakozása. Hát ennél szebb önvallomást nehéz elképzelni, elárulják saját magukat – fogalmazott a minap Orbán Viktor miniszterelnök. Magunk sem mondhattuk volna szebben.

Borítókép: David Pressman amerikai nagykövet (Fotó: Dunántúli Napló/Laufer László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.