Fake news párttitkár

Korózs Lajos ne riogasson álhírekkel, ne gyártson kamuvideókat, ne posztolgasson álstatisztikákat, ne gátolja a védekezést!

Néző László
2020. 11. 11. 6:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden test megtartja nyugalmi állapotát vagy egyenes vonalú egyenletes mozgását mindaddig, amíg egy másik test mozgásállapotának megváltoztatására nem kényszeríti. Korózs Lajos hazudik. Két olyan axiómája ez a természettudománynak, amelyet ma már az általános iskolások is kívülről fújnak. A kettőt könnyedén egyesíthetnénk is, leírva egyszersmind a baloldali politikusok mozgástörvényét, szóval Korózs Lajos mindaddig egyenletesen hazudik, amíg… Na, itt megakadtam, ugyanis ha szétnézek az univerzumban, nincs olyan ellenerő, amely megállíthatná a Korózs-félék hazudozásait.

Az, hogy a baloldali politikusok megunt következetességgel hazudnak, és különösen hazudnak a járványt illetően, szinte már fel sem tűnik, hozzászoktunk, úgy vagyunk velük, hogy ez a természet rendje. Semmi a világon nem tud másképp viselkedni, mint ahogyan a természete parancsolja. A kutya nem nyávog, a macska nem ugat, a baloldal nem tud igazat mondani. De a mi Korózsunknak van egy tulajdonsága, amely különlegessé teszi ebben a fake news galeriben, valami, ami elviselhetetlenné és megbocsáthatatlanná teszi az ő rendszeres kamuhírgyárát: ő ugyanis a magyar Országgyűlés népjóléti bizottságának az elnöke. E funkciójában sokkal nagyobb a felelőssége, mint hazudozó elvtársaié. Neki ugyanis ebben a járványhelyzetben, amikor százak halnak meg, ezrek fekszenek kórházban, elsőrendű kötelessége lenne ennek a vészhelyzetnek a kezelését segíteni minden eszközzel, amely neki megadatott.

De ha már segíteni nem tud, nem akar, legalább hallgasson. Ne riogasson álhírekkel, ne gyártson kamuvideókat, ne posztolgasson álstatisztikákat, ne gátolja a védekezést!

Ha jóindulatúak lennénk, azt is feltételezhetnénk, hogy Korózs szimplán ostoba, s azt sem tudja, mit beszél. E feltételezésnek politikai pályafutása nem mond teljesen ellent, hiszen az MSZP honlapján olvasható életrajza szerint sok év KISZ-mozgalmárkodás után jó ütemérzékkel 1989-ben lépett be az MSZMP-be. Na most, aki 1989-ben belép a Magyar Szocialista Munkáspártba, az vagy mérhetetlenül ostoba, vagy mérhetetlenül kommunista. Mondjuk a kettő nem zárja ki, sőt erősíti egymást. De én azt hiszem, Korózsnak ennél azért több esze van egy kicsivel. Nem tudatlanságból gyárt álhíreket, nem véletlenül és cél nélkül hazudozik és kelt rémületet. Hanem jól megfontolt, aljas politikai szándékok vezérlik. Amúgy persze mindegy is. Parlamenti bizottsági elnökként mindenképpen méltatlan és elfogadhatatlan, amit tett és tesz napról napra.

Mint ahogy méltatlan a teljes ellenzék hozzáállása a járványhelyzethez. Most ugyan megszavazták a kilencvennapos rendkívüli jogrendet, nyilván felmérték, mekkora károkat okozna nekik, ha nemet mondanak, de nagyjából ez minden, amiben számíthatunk rájuk. Ugyanott folytatják majd, ahol abba sem hagyták. Szerencsére a magyar egészségügy nem a Korózs-félék kottája szerint működik, s a magyar emberek összefogásával sikerül majd legyőzni ezt a vírust, s kilábalnunk ebből a helyzetből – nélkülük is.

Korózs Lajos meg talán jobban járna, ha önként lemondana elnöki tisztségéről, sokat azzal sem vesztenénk, ha a parlamentből is távozna. Az 1990 előtti, szépen felfelé ívelő KISZ-es pályafutása akkoriban minden bizonnyal megcsillantotta előtte, hogy egyszer talán, ha elég hűséges komcsi lesz, valami szerszámgépgyár pártszervezetének vezetője is lehet, ez lehetett volna karrierjének csúcspontja. Az esze megvolt hozzá. Javaslom ezért, hogy a népjóléti bizottság elnöki posztja helyett nevezzék ki a haverjaival üzemeltetett fake news gyár párttitkárának.

Oda való.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.