A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Kincset érő esték

1999. 11. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó hír azoknak, akiknek elalvás előtt még irodalomféle hull ki a kezükből, akik ajándékot csak kultúrbarát közegből hajlandók választani. A Szépirodalmi Könyvkiadó gyönyörűséges darabja, az Adventi kalendárium, lassan egy évtizede kínál okos, csendes szavú, ízléssel tálalt olvasnivalót. A napok tagolta kalendárium felöleli a nagy adventi ünnepkört, minden alkalomra juttatva egy-egy fejezetet, az elcsöndesülve, tűnődve olvasás ígéretével. Bizarr módon akár így is ajánlhatnám: december elseje, Jékely Zoltán Angyal fia, Tamási Áron Öreg fiú, december másodikán: Esterházy Péter Istenkereső önmagunk szembesítése és Krúdy kincset érő prózája átellenes lapokról méregetik egymást. December 25-én József Attila líráját olvashatja az, aki végigjárta az ünnepkör földtől elemelkedő labirintusát. A Betlehemi királyokat Babits Karácsonyi éneke és Lammer Annamária Parasztbibliája fogja közre. És amikor az emlékezés szólíttatik, megindul a havazás. December 1. és 25. között megtudhatjuk, hogy boldog pillanatainkra csend hull, ünnepi fehérbe öltözik a világ. Csak semmi angyalszárny meg tollruha, semmi flitter. De menynyire! Hiszen kell a csoda nagyon, valami élmény a foszló idő ellen. Jancsó Adrienne a gyerekkorról mesél, a legfőbb jóról, amikor a rózsaszín felhőket angyalszárnyaknak vélte. A kalendárium nem zárkózik el a politikai hangvételtől sem, elvégre mi lettünk gazdagabbak a haláláig emigráns életet élt Márai Sándor kínban felkiáltó fohászával: „Mennyből az angyal, menj sietve / az üszkös fagyos Budapestre / Oda, ahol az orosz tankok / Között hallgatnak a harangok / hol nem csillog a karácsony / Nincsen aranydió a fákon / Nincs más, csak fagy, didergés éhség / Mondd el nekik, úgy, hogy megértsék / Szólj hangosan az éjszakából / Angyal, vigyél hírt a csodáról...” A dátum ismert, 1956. december. Fogantatási hely New York, s akikhez szól, az itt rekedt édesanya és a döbbenetbe némult nagyvilág. Tizenkét grafikusművész alkotókedvét, tudását dicsérik az illusztrációs anyagok. Egy-egy rajznak önállóan is van létjogosultsága, rangja, és nem csupán díszítő ékként talál önmagára, megbújva a lírai vagy prózai művek között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.