-Lévai Anikó receptje több ponton is eltér attól, ahogyan én, és hozzáteszem attól is, ahogyan édesanyám, Katus készíti. A legnagyobb különbség a rántás körül van. Anyám a rántással kezdi, és a rántást önti fel, hígítja paradicsomlével. Lévai Anikó ezt fordítva csinálja. Ő a paradicsomszószban megfőzi a zöldpaprikába töltött húsgombócokat, a végén ezeket kiveszi, és utólag rántja be a paradicsomszószt. Ez kicsit bonyolultnak tűnik. Én eredetileg természetesen anyám receptje szerint készítettem az ételt. Azon nőttem fel, azt ismertem – írja blogján ma Gyurcsány Ferenc, Magyarország miniszterelnöke.
-Édesanyámmal és Lévai Anikóval szemben – akik a rántással a magyar konyha hagyományait követik – végül is úgy döntöttem, hogy e tekintetben maradok a saját receptnél, és rántás nélkül készítem a töltött paprikát – teszi hozzá Gyurcsány.
A rántáson kívül még két eltérés van a receptjeink között: én zellert a töltött paprikába nem nagyon szoktam tenni. Paradicsomlevesbe igen, de a töltött paprika szószába nem. De mivel Lévai Anikó azt tanácsolta, most tettem bele egy közepes szelet zellert. Nagyon kellemes íze volt. Azt hiszem, érdemes megfogadni ezt a tanácsát. Viszont, ha már az ember egy kicsit olaszosan csinálja a töltött paprikát és a paradicsomszószt, akkor nagyon szívesen teszek a töltelékbe egy kevés oregánót is, amit körülöttem senki sem tesz. És hacsak egy mód van rá, akkor a töltelékhez kétfajta darált húst használok: az eredeti hagyományos magyar sertéshús mellé ugyanolyan arányban, ha lehetséges, darált borjúhúst is keverek – olvasható a kormányfői blogon.
(MNO, vg.hu)
Donald Trump bejelentette, hol és mikor találkozik Putyinnal
