Panziódivat a gyanúsított tisztek között

A honvédelmi tárcánál elkövetett maffia-bűncselekményben érintett tisztek körében valóságos panziódivat lett úrrá a jövedelmek gyarapodásával. A szaktárca őrizetbe vett egykori alkalmazottainak családjai frekventált turisztikai központokban, a Balaton partjánál, illetve Tokaj-Hegyalján működtetnek luxusszálláshelyeket.

2010. 03. 15. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elegáns panziók kerültek a tulajdonába egy másik olyan katonatiszt családjának is, akit maffia-bűncselekményekkel gyanúsított meg a Budapesti Katonai Ügyészség – tudta meg lapunk. A bűnszövetségben elkövetett vesztegetés gyanújával őrizetbe vett volt honvédelmi minisztériumi vezető családja a Balaton partján működtet luxusszolgáltatásokkal ellátott szálláshelyeket. Az egyik apartmanház Siófokon, a vízparttól három-négy perces sétára található, és kilenc szobával várja a vendégeket, akik egy kiadós szaunázás után a kerti medencében is hűsíthetik magukat, ha nincs kedvük strandra járni. A másik panzió Zamárdiban működik a tiszt és felesége tulajdonában álló cég egykori székhelyén, ahol szintén drinkbár, szauna, jakuzzi, úszómedence szolgálja a szállást keresők luxusigényeit.
Mint arról korábban beszámoltunk, a HM-nél kirobbant súlyos korrupciós bűncselekmény egy másik főszereplőjének családja szintén takaros udvarházat hozhatott létre Magyarország egy másik turisztikai központjában, Tokaj-Hegyalján. A panzió és kávézó fejlesztésére a dandártábornok családjának cége ráadásul több mint ötvenmillió forintot nyert a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség révén az Európai Unió pénzéből.
A legújabb hírek szerint egyébként az ügyben előzetes letartóztatásba került öt tiszt közül kettőt (L. Szilárdot és B. Zsoltot) kiengedtek a rács mögül, ők szabadlábon védekezhetnek. Ez alátámasztja azt a korábbi értesülésünket, hogy L. Szilárd vádalkut köthetett, és vallomása révén több bűncselekményre is fény derülhet a HM háza tájáról.
Emlékezetes, a botránysorozat azzal kezdődött, hogy befolyással való üzérkedés gyanújával letartóztatták Szabó Jánost, a ZMNE rektorát. A tárca ezután azt is kénytelen volt elismerni, hogy egy súlyos korrupciós ügyben minisztériumi vezetőket tartóztatott le a Budapesti Katonai Ügyészség. A HM-nél kitört öt vesztegetési botrány miatt a Fidesz–KDNP lemondásra szólította fel Szekeres Imre honvédelmi minisztert, aki ezt nem tette meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.