A szokásos búcsú a Világkupától

Munkatársunktól
2010. 10. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismétli magát a múlt, de csak részlegesen: női kézilabda-válogatottunk tavaly is a franciákkal vívta a dániai Világkupa utolsó csoportmérkőzését – eddig a hasonlóság. Különbség azonban, hogy csapatunk egy éve simán nyert, mégis kiesett (korábban ugyanis a németektől és a norvégoktól is kikapott), idén pedig ugyan győzelemmel továbbjutott volna, ám 29-26-os veresége ismét búcsút eredményezett.
Tegnap mindkét fél számára az elődöntőbe jutás volt a tét; a Világkupa-históriában a mieink még soha nem lehettek részesei a végjátéknak, hiszen az első három meghívással nem éltek, a legutóbbi két alkalommal pedig a csoportkör jelentette a végállomást. A sorozat ezúttal sem szakadt meg. A franciák rögvest megugrottak
4-0-ra, majd 6-1-re, Mátéfi Eszter szövetségi kapitány ekkor kért időt. Herr Orsolya eleve két bravúrral nyitott a kapuban, és a folytatásban is jól védett, de ekkor már a mezőnyjátékosok is feljavultak, főleg az átlövésgóloknak köszönhetően még az első félidő hajrájában sikerült kiegyenlíteni. Szünetre az ellenfél visszavette az előnyt (14-12), és a folytatásban is mindvégig őrizte, egy ízben hét góllal húzott el. A sokat hibázó magyar válogatott végül 29-26-ra maradt alul. A nyolcgólos Görbicz mellett Bulath ötször, Szucsánszki pedig négyszer talált be, azaz csupán hátulról és középről jelentett komoly fenyegetést együttesünk.
Csoportunk másik mérkőzése, a Dánia–Németország párharc lapzártánk után ért véget, de ez semmiben nem változtatott a kvartett végeredményén: 1. Dánia, 2. Franciaország, 3. Magyarország, 4. Németország. A másik ágon a románok 27–27-es döntetlent játszottak a svédekkel, ezzel csoportelsők lettek. A szombati elődöntőben velük kerülnek szembe a franciák, a magyarok pedig, ahogyan a Világkupán megszokhattuk, ma hazafelé veszik az irányt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.